Ελεύθερος μέχρι τη δίκη του ο 56χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό μπυραρίας

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 56χρονος Βρετανός μόνιμος κάτοικος Πάφου ο οποίος φέρεται να προκάλεσε φωτιά σε μπυραρία στην Κάτω Πάφο. Ο 56χρονος που αντιμετωπίζει τα αδικήματα του εμπρησμού και της πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς προσήχθη σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου όπου καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον του μετά την εκπνοή του διατάγματος προσωποκράτησης του .

Το Δικαστήριο όρισε την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας την 18η Μαίου του 2018 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Διέταξε επίσης όπως ο 56χρονος αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους όπως υπέγραψε προσωπική εγγύηση ύψους 15.000 ευρώ, παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετηθεί στο stop list και όπως υπογράφει μια φορά την εβδομάδα στον κεντρικό σταθμό .

Η Αστυνομία απέδωσε τα αίτια του εμπρησμού της μπυραρίας σε προσωπικές διαφορές που είχε ο 56χρονος με τον ιδιοκτήτη της μπυραρίας .

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας εστιατορίου στην Πάφο, κατήγγειλε ότι ο 56χρονος γύρω στις 11 μ.μ. της 12ης Απριλίου έβαλε φωτιά στο εστιατόριο του, την οποία πρόλαβε να κατασβήσει ο ίδιος προτού επεκταθεί.

Αμέσως μετά την καταγγελία μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στη σκηνή για εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι το γυαλί της πόρτας της κουζίνας ήταν σπασμένο και οι τοίχοι της κουζίνας μαυρισμένοι.

Επίσης, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 56χρονος πριν μια εβδομάδα, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, επιτέθηκε σε θαμώνα και προσωπικό του εστιατορίου και προκάλεσε ζημιές στον εξοπλισμό του υποστατικού.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 56χρονου στην Πάφο, εντοπίστηκε μέσα σε πλαστική γλάστρα ένα υπό καλλιέργεια φυτό κάνναβης ύψους 57 εκατοστών και σε μεταλλικό δοχείο, ρητίνη κάνναβης βάρους 13 γραμμαρίων περίπου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy