«Ελέγχεται» για διαρροές απόρρητου εγγράφου ο Ιωνάς

Επιστολές στον Πρόεδρο και τον Γ. Εισαγγελέα αποστέλλει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

 

Σκοπιμότητες που συνδέονται με τις επερχόμενες εκλογές διαπιστώνει το ΑΚΕΛ πίσω από την απόφαση για παύση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, Ανδρέα Κυριάκου, την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ “ελέγχει” τον Υπουργό Δικαιοσύνης για διαρροές απόρρητων μελετών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, μιλώντας από το κρατικό κανάλι, κατήγγειλε χθες τον Υπουργό Δικαιοσύνης για διαρροή πληροφοριών στον Τύπο, από απόρρητη μελέτη, που αφορούσε την πραγματοποίηση κατασκηνώσεων του ΕΛΑΜ. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναμένεται τις επόμενες ώρες να αποστείλει επιστολές στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Γενικό Εισαγγελέα στις οποίες θα θέτει ξεκάθαρα ερωτήματα.

Θα ερωτά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τι έπραξε στην περίπτωση του υπουργού του για τις αποκαλύψεις απόρρητου εγγράφου και παράλληλα θα ζητεί απάντηση από τον Γενικό Εισαγγελέα κατά πόσον διέταξε την οποιαδήποτε ποινική δίωξη του Ιωνά Νικολάου. Υπενθυμίζοντας ότι στην περίπτωση του Βοηθού Αρχηγού, Ανδρέα Κυριάκου, υπήρχε υποψία διαρροής μη διαβαθμισμένου και όχι απόρρητου εγγράφου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ότι οι κυβερνώντες ετοιμάζονται για τις επόμενες εκλογές και όπως είπε χαρακτηριστικά, ”όποιος είναι ενοχλητικός πρέπει να απομακρυνθεί”. Στο μεταξύ η αντιπαράθεση μεταξύ αντιπολίτευσης και ΑΚΕΛ για το θέμα μεταφέρθηκε χθες στη Βουλή.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Υπαρχηγό και ουδέποτε, είπε, είχε πρόθεση να τον απομακρύνει από τη θέση του. Πρόσθεσε πως όταν ο κ. Κυριάκου προτίθετο για προσωπικούς του λόγους να υποβάλει παραίτηση, ήταν η δική του παρέμβαση που τον έπεισε να μην το πράξει. Άμεση ήταν η απάντηση του ΑΚΕΛ διά του Άριστου Δαμιανού. “Πριν την ανάληψη της εξουσίας από την παρούσα διακυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Ιωνά Νικολάου υπήρχε έντονη φημολογία σε διάφορες συνάξεις ότι δεν πρόκειται να μείνει επί μακρόν ο Υπαρχηγός στη θέση του”, τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

 

Αλλαγές στην ηγεσία

Στο μεταξύ η ηγεσία της Αστυνομίας λειτουργεί με νέα σύνθεση. Μετά το διορισμό του κ. Κύπρου Μιχαηλίδη, στη θέση του Υπαρχηγού, έγινε και η αλλαγή φρουράς σε σχέση με τη θέση του Βοηθού Αρχηγού Υποστήριξης, αξίωμα που κατείχε ο κ. Μιχαηλίδης πριν την ανέλιξή του στο δεύτερο τη τάξει αξίωμα στη Δύναμη. Όπως πληροφορείται η ”Χ”, τη θέση του Βοηθού Αρχηγού Υποστήριξης έχει λάβει από σήμερα ο κ. Ανδρέας Κουσιουμής, ο οποίος υπηρετεί στο αξίωμα του Βοηθού Αρχηγού, από τον Αύγουστο του 2016. Υπενθυμίζεται ότι στο Οργανόγραμμα της Αστυνομίας υπάρχουν τέσσερις θέσεις Βοηθού Αρχηγού, στις οποίες προστέθηκε άλλη μια πέμπτη ως υπεράριθμη θέση, αυτή του κ. Κουσιουμή, κατόπιν προσφυγής του στα δικαστήρια.

Στην ουσία ο κ. Κουσιουμής αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των καθηκόντων που είχε ο κ. Μιχαηλίδης. Στις άλλες τρεις θέσεις υπηρετούν ως Βοηθός Αρχηγός Εκπαίδευσης ο κ. Λάμπρος Θεμιστοκλέους, Βοηθός Αρχηγός Διοικήσεως ο κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου και Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων ο κ. Χρήστος Μαυρής.

Το σχήμα αυτό αναμένεται να διαφοροποιηθεί, καθώς εντός του καλοκαιριού ο κ. Λάμπρος Θεμιστοκλέους θα λάβει προαφυπηρετική άδεια. Ως εκ τούτου θα κινηθούν διαδικασίες προαγωγής ανώτερων υπαστυνόμων. Η Αστυνομία εξετάζει το πώς θα πληρωθεί η θέση που αφήνει ο Κύπρος Μιχαηλίδης σε συμβούλια προαγωγών για να διασφαλιστεί η νομιμότητα των αποφάσεών τους.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy