Έληξε η διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Αφρίκα

Χωρίς τελικά να έρθουν σε επαφή οι δύο ομάδες, έληξε έξω από τα γραφεία της Αφρίκα στην κατεχόμενη Λευκωσία αργα το βράδυ τόσο η εκδήλωση των Τ/κ υποστηρικτών της εφημερίδας και των εργαζομένων, όσο και η δεύτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας από πλευράς εθνικιστών, κυρίως εποίκων.

    Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι λεγόμενες «αστυνομία» και «δυνάμεις ασφαλείας» έλαβαν έντονα μέτρα ασφαλείας και υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις που σχημάτισαν κλοιό μεταξύ των δύο «στρατοπέδων».

     Διακόσιοι ήταν περίπου οι υποστηρικτές που στέκονταν μπροστά στο κτίριο που στεγάζεται η τ/κ εφημερίδα, κρατώντας χέρια και φωνάζοντας συνθήματα «Ώμος με ώμο ενάντια στο φασισμό», «Αγώνας, αλληλεγγύη, ενότητα», «Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί».

    Μιλώντας στους υποστηρικτές της Αφρίκα ο Σενέρ Λεβέντ είπε ότι πρόκειται για ένα σημείο καμπής, «είτε μαζί θα σταθούμε απέναντί τους, είτε αυτοί θα συνεχίσουν ακόμα πιο βίαια. Είναι ένας όχλος που έχασε την ψυχραιμία του. Ξέρετε ποιοι είναι, ήρθαν από το Σίβας, το Καχραμάνμαρας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι στόχος τους ήταν να σκοτώσουν τους εργαζόμενους στην εφημερίδα.

    Οι εθνικιστές από την πλευρά τους φώναζαν συνθήματα «Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει», «Θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», κάνοντας το σήμα των γκρίζων λύκων με τα χέρια τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy