Ελλάδα: Ένα, ήταν αρκετό

Με το γκολ του Αϊντάρεβιτς στο 34′, η ΑΕΚ πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού απόψε στο ΟΑΚΑ.

Αναγνωριστικά άρχισε το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά, με την γηπεδούχο ΑΕΚ να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς. Στο 11’, ο Φορτούνης είχε ένα άστοχο σουτ για τους φιλοξενούμενους και η ΑΕΚ «απάντησε» τρία λεπτά αργότερα, με σουτ του Πατίτο που απέκρουσε ο Λεάλι στην κλειστή του γωνία. Στο 17, ο Φιγκέιρας βρέθηκε μόνος στην περιοχή, όμως σούταρε ψηλά άουτ. Στη συνέχεια, στο παιχνίδι κυριάρχησαν η δύναμη και τα πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, στο οποίο έλειπαν οι φάσεις.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η ΑΕΚ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα μέχρις εκείνο το σημείο, όταν ο Αραούχο βρέθηκε φάτσα με τον Λεάλι, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ «άνοιξε» το σκορ με την εκτέλεση φάουλ του Αϊντάρεβιτς που κτύπησε στον Ντα Κόστα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίκτυα του Λεάλι. Ο αγώνας στη συνέχεια δεν είχε πολλές φάσεις, αν και ο Ολυμπιακός πίεσε κάπως περισσότερο. Το πρώτο ημίχρονο, ως εκ τούτου, ολοκληρώθηκε με τους «κιτρινόμαυρους» μπροστά στο σκορ.

Η επανάληψη άρχισε με τον Μάνταλο να έχει ένα καλό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Λεάλι. Οι πολλές διακοπές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άφησαν τον αγώνα να αποκτήσει ρυθμό. Στο 60’ ο Μάρτινς με σουτ στην κίνηση, ανάγκασε τον Μπάρκα σε δύσκολη απόκρουση. Στο 65’ ο Αραούχο ανάγκασε τον Λεάλι σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ. Στο 75’, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μποτία για φάουλ στον Χριστοδουλόπουλο. Ακόμα και με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει για να ισοφαρίσει, όμως έβρισκε απέναντι του μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα. Στα τελευταία λεπτά, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο τα έπαιζε όλα για όλα επιθετικά, όμως οι «κιτρινόμαυροι» άντεξαν στην πίεση και πέτυχαν μια σπουδαία νίκη.

AEK: Μπάρκας, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (84′ Βινίσιους), Μπακασέτας (66′ Χριστοδουλόπουλος), Πατίτο (55′ Γιόχανσον), Αραούχο
Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Μποτία, Ντα Κόστα, Μάρτινς, Ρομαό (63′ Ανδρούτσος), Φορτούνης (77′ Ρέτσος), Σεμπά, Ελγιουνούσι (73′ Μανθάτης), Ιντέγε

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy