Ελλάδα: Η Ξάνθη γονάτισε τον Πανιώνιο

Η Ξάνθη έβγαλε νοκ-άουτ τον Πανιώνιο.

Έχοντας τον Γέντρισεκ… on fire, η ακριτική ομάδα λύγισε (2-0) τους «κυανέρυθρους» για την 11η αγωνιστική της Super League και σημείωσε την πρώτη εντός έδρας νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Σλοβάκος «χτύπησε» δις (23’, 65’) και οδήγησε τους γηπεδούχους μαζί με τον Λουσέρο που «έφτιαξε» τα δύο γκολ, στο δεύτερο σερί «τρίποντο».

Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, που μετά το δεύτερο τέρμα πέταξε λευκή πετσέτα, καθώς αποβλήθηκε ο Οικονόμου στο 83’ για αγκωνιά στον Κασάδο και χάνει το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Αρκετά… μετρημένες ήταν οι κινήσεις των δύο ομάδων στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, δείχνοντας ότι το ματς, που ούτως ή άλλως ήταν ανάμεσα σε δύο σχεδόν ισοδύναμους αντιπάλους, θα πάει αρκετά σφιχτά. Άλλωστε, αυτή είναι η φιλοσοφία τους στα περισσότερα παιχνίδια. Για να… ζεσταθούν έκαναν από ένα μακρινό σουτ στα πρώτα λεπτά, με τον μεν Κότνικ να παρουσιάζεται σε ετοιμότητα στην προσπάθεια του Μπρίτο και τον Ζίβκοβιτς αρκετά μακριά από την εστία του μετά την φιλόδοξη κίνηση του Μασούντ με το σουτ λίγο κάτω από τη σέντρα.

Η αναποδιά που έκατσε στους γηπεδούχους με τον μυϊκό τραυματισμό του Μπρίτο (και την είσοδο του Ρότσε) έπειτα από σουτ στο 8’ δεν τους πτόησε και αντιθέτως μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ξεκίνησαν να παίρνουν… μπρος ύστερα από ένα εύλογο χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Αφού πρώτα πέρασε ο κίνδυνος με την προσπάθεια του Ιρανού μεσοεπιθετικού που σταμάτησε με το μαρκάρισμα του Γέντρισεκ και τα χλιαρά παράπονα των φιλοξενούμενων σε μια φάση που με την πρώτη ματιά έδειξε να είναι αντικανονικό. Συν το σουτ του Λάμπρου (20’) λίγο έξω από την περιοχή. Παρά την κατοχή της μπάλας από την πλευρά του (φλύαρου) Πανιώνιου, η Ξάνθη είχε πιο ουσιαστικές φάσεις μετά τα μέσα του πρώτου μέρους και δεν χάρισε… κάστανο. Όπως και στο προηγούμενο της ματς με τον Παναιτωλικό (3-1 μέσα στο Αγρίνιο).

Ο Λουσέρο τροφοδότησε ωραία τον Γέντρισεκ στο 23’ και ο Σλοβάκος εκτέλεσε τον Κότνικ με σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να παίρνει μέσα το δεξί του χέρι. Πλέον, οι γηπεδούχοι είχαν φέρει στα δικά τους μέτρα το παιχνίδι, έδωσαν την μπάλα στους φιλοξενούμενους που κατάφεραν να δημιουργήσουν φάσεις, αλλά τα θαλάσσωναν όταν έφταναν στην αντίπαλη περιοχή. Παράλληλα, όμως, αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα όταν έβγαιναν από την περιοχή τους οι γηπεδούχοι που έχουν… βούτυρο στο ψωμί τις κόντρα επιθέσεις. Αυτό φάνηκε και στο 36’ που άγγιξαν το 2-0 και θα μπορούσαν από τότε να αγκαλιάσουν τη νίκη (βάσει της εικόνας του αγώνα), αλλά ο Γέντρισεκ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κότνικ ύστερα από πάσα «πάρε-βάλε» του Λουσέρο.

Στο 45’ σημειώθηκε στο… μπλοκάκι μια φάση που θεωρείται ως μη γενόμενη. Ο καλυπτόμενος Ντε Λούκας βγήκε απέναντι από τον Κότνικ που τον νίκησε και έδιωξε την μπάλα. Νωρίτερα όμως ο εκτεθειμένος Γέντρισεκ συμμετείχε σε διεκδικούμενη μπάλα με τον Κόρμπο και ο επόπτης σήκωσε ορθώς τη σημαία. Οπότε δεν υπάρχει ό,τι ακολούθησε.

Ο Πανιώνιος έβγαλε αντίδραση στο πρώτο κομμάτι (σχεδόν για ένα τέταρτο) του δεύτερου ημιχρόνου, του έκατσαν κάποιες καλές φάσεις, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε και αυτή ήταν ουσιαστικά το τελευταίο του… χαρτί για κάτι θετικό. Ο Σπιριντόνοβιτς έκανε «τσαφ» στο 51’ μετά τη σέντρα του Βλάχου και κλώτσησε την τελευταία (όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) καλή φάση της ομάδας του. Αφού στο 57’ η επίθεση με καλές προϋποθέσεις των φιλοξενούμενων με τον Λάμπρου σταμάτησε με φάουλ σε εξαιρετική θέση που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο παίκτης που το κέρδισε, στέλνοντας την μπάλα στο τείχος.

Οι «κυανέρυθροι» δεν βρήκαν το αντίδοτο για τις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων που τους «σκότωσαν» στο 65’ μετά την κάθετη του Λουσέρο στο 65’, με τον Σλοβάκο να τελειώνει άψογα τη φάση, με αποτέλεσμα να μην έχει περιθώρια αντίδρασης ο Κότνικ. Μετά από το συγκεκριμένο σημείο, η Ξάνθη έκανε διαχείριση, γνωρίζοντας ότι το… νερό είχε μπει στ’ αυλάκι και ο Πανιώνιος που ξέμεινε από ιδέες σε εκείνο το σημείο και δείχνοντας να μην έχει ψυχικά αποθέματα, πέταξε -ουσιαστικά- λευκή πετσέτα και φυσιολογικά ήρθε το 2-0.
Ξάνθη : Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Φλίσκας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Μεχία, Λουσέρο (85′ Μελιόπουλος), Κίκε Μπουλά (78′ Ορφανίδης), Μπρίτο (14′ Ρότσε), Γέντρισεκ

Πανιώνιος  : Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Σαββίδης, Κόρμπος, Λάμπρου (78′ Ταποκό), Μασούντ (46′ Σαραμαντάς), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (68′ Γλυνός).

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy