Ελλάδα: Ούτε που ίδρωσε ο ΠΑΟΚ!

Έβγαλε αντίδραση μετά την βαριά εντός έδρας ήττα από τη Σάλκε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς επικράτησε 4-0 της Βέροιας, ανέβηκε ξανά στην τρίτη θέση, με τον Σέρβο τεχνικό να βγάζει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Τρομερός ο Πρίγιοβιτς, που σκόραρε δύο τέρματα και έφτασε τα πέντε γκολ σε έξι ματς, ενώ σκόραραν και οι Ενρίκε, Πέλκας. Πολύ καλός και ο Ουάρντα, που μοίρασε δύο ασίστ.

Τραγική η Βέροια, έγινε έρμαιο στις ορέξεις των παικτών του ΠΑΟΚ και πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να προλάβει το… τρένο της σωτηρίας! Δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι στο ντεμπούτο του στην ομάδα ο Ράτκο Ντόστανιτς, που έχει πολύ δύσκολο έργο ενόψει της συνέχειας!

Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα εξ αρχής, προσπάθησε να παίξει με κάτω τη μπάλα και να… τρυπήσει την άμυνα της Βέροιας, η οποία έψαχνε τις κόντρα-επιθέσεις. Ο Ενρίκε απείλησε δύο φορές με ισάριθμα σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο και στο 17’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ, που έκανε πιο απλά τα πράγματα γι’ αυτούς στο υπόλοιπο του ματς. Ο Σισοκό έκανε το τακουνάκι, θέλοντας να δώσει τη μπάλα στον Λόπεθ, ο Ενρίκε κυνήγησε τη φάση, έκλεψε και πέρασε τον πορτιέρε της Βέροιας, γράφοντας σε κενή εστία το 1-0.

Πριν καν περάσει ένα λεπτό, ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να σκοράρει και δεύτερο τέρμα αλλά ο Λόπεθ είπε «όχι» στον Τζάλμα Κάμπος. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έδειξαν να κατεβάζουν ταχύτητα, δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες και έπρεπε να φτάσουμε στο 41ο λεπτό για να δούμε κάτι το αξιοσημείωτο. Συγκεκριμένα, ο Ενρίκε έπεσε στην περιοχή, ο Βασιλαντωνόπουλος δεν φάνηκε ξεκάθαρα αν τον βρήκε έστω και λίγο από πίσω, με τον διαιτητή Μπλάνα να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, δεν λάθεψε και έγραψε το 2-0.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς χωρίς να ιδρώσει, είχε πάρει μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη και με την έναρξη του δευτέρους μέρους, τελείωσε ουσιαστικά το ματς. Ο Ουάρντα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Πρίγιοβιτς πετάχτηκε και με φοβερή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο απέναντι «Γ», αφήνοντας… άγαλμα τον Λόπεθ. Ο ΠΑΟΚ είχε «κλειδώσει» το τρίποντο και ο Ίβιτς έδωσε την ευκαιρία στον Πούγγουρα να αγωνιστεί περισσότερο από μισή ώρα, όπως και στον Σιαμπάνη, που έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, περνώντας στη θέση του Γλύκου.

Τα λεπτά περνούσαν, η Βέροια έδειχνε ανήμπορη να κάνει το… οτιδήποτε, με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει και τέταρτο γκολ. Ήταν το 72ο λεπτό όταν ο Ουάρντα έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και κάθετη στον Πέλκα, ο οποίος με τρομερή λόμπα κρέμασε τον Λόπεθ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 για τον «δικέφαλο του βορρά».

ΠΑΟΚ: Γλύκος (62’ Σιαμπάνης), Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς (53’ Πούγγουρας), Κίτσιου, Κάτσε, Σάκχοφ, Κάμπος (69’ Πέλκας), Ενρίκε, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

Βέροια: Λόπεθ, Ασίγκμπα, Αντονιάν, Σισοκό, Βασιλαντωνόπουλος, Τομάς (57’ Μπελαΐντ), Μπαλάφας, Στόιτσεφ (77’ Στόιτσεφ), Άρτσε (67’ Μίλιεβιτς), Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

Δικαίωμα στο όνειρο
Δικαίωμα στο όνειρο της πεντάδας εξακολουθεί να διεκδικεί ο Πλατανιάς, καθώς η ομάδα με υπογραφή του Γιώργου Παράσχου πέρασε και από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1 και έμεινε για 5ο σερί ματς αήττητη.

Χωρίς να πιάσει κάποια τρομερή απόδοση, οι Χανιώτες «χτύπησαν» σε καίρια χρονικά σημεία του παιχνιδιού και με πέναλτι του Μανούσου στο 27′ και κεφαλιά του Καρυπίδη στο 55′, καταφέρνοντας την ίδια ώρα να διατηρεί χαμηλούς ρυθμούς τους γηπεδούχους που δεν κατάφεραν να έχουν σταθερότητα στην απόδοσή τους.

Με αυτή την επικράτηση οι Κρητικοί έφτασαν τους 32 βαθμούς και «σκαρφάλωσαν» στην 6η θέση, παραμένοντας μέσα στο όνειρο της πεντάδας, τη στιγμή που οι Αγρινιώτες έκαναν ακόμα ένα πισωγύρισμα, μένοντας στους 22 βαθμούς.

Ματς βγαλμένο από τα προπονητικά πλάνα του Γιώργου Παράσχου αποτέλεσε το α’ ημίχρονο του ματς ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Πλατανιά, τουλάχιστον από το 15′ και έπειτα, καθώς μπορεί το πρώτο τέταρτο να είχε πολύ αργό ρυθμό όπως το επιθυμούσαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά η ομάδα του Μάκη Χάβου είδε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Συγκεκριμένα, στο 14′ έπειτα από κόρνερ που προέκυψε από εξαιρετικό σουτ του Ρότσα το οποίο κόντραρε σε αμυντικούς του Πλατανιά, η μπάλα έφτασε στον Μαρκόβσκι που πάσαρε άμεσα στον αμαρκάριστο και προωθημένο για τη στημένη φάση, Κούσα, αλλά το σουτ που επιχείρησε από κοντινή απόσταση απέκρουσε ο Μπανανά, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Έκτοτε, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου επέβαλαν το ρυθμό τους, κράτησαν την μπάλα και από μια ανύποπτη φάση στο 26′ κέρδισαν το πέναλτι με ατομική ενέργεια του Μανούσου, που ντρίπλαρε μέσα στην περιοχή τον Χαντάκια και ο τελευταίος τον ανέτρεψε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο επιθετικός της ομάδας των Χανίων, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Με αυτή την εικόνα οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, καθώς οι γηπεδούχοι έδειχναν σοκαρισμένοι από την εξέλιξη του α’ μέρους και δεν έδειχναν προετοιμασμένοι να αντιδράσουν στην απρόσμενη εξέλιξη.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κλέσιο, Ρότσα, Κούσας, Χαντάκιας, Μάκος, Πάουλο, Λόπες, Μπράβο, Ρόσα, Μαρκόβσκι

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Βάντερσον, Κάργας, Μπανανά, Στάθης, Καρυπίδης, Στανισάβλιεβιτς, Γιορέντε, Μουνάφο, Μανούσος, Σίγκνεβιτς

 

Μόνος δεύτερος

Ο Πανιώνιος με το γκολ του Μπεν νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή, παραμένει μόνος δεύτερος και συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία του στη φετινή Super League. Με 10′ από το 32ο λεπτό ο “Γηραιός”, έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Πασά στο 88′.

Δεν σταματά πουθενά ο “Ιστορικός”. Ακόμη και στην κακή του ημέρα, ο Πανιώνιος καταφέρνει και παίρνει αυτό που θέλει. Στη Νέα Σμύρνη, για την αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής της Super League, οι “κυανέρυθροι” νίκησαν με 1-0 τον Ηρακλή, χάρη στο έκτο φετινό γκολ του Μπεν.

Το πάλεψε με ο,τι είχε και δεν είχε ο “Γηραιός”, ο οποίος έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 32ο δεύτερο λεπτό λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Σαραμαντά. Σπουδαία ευκαιρία για ισοφάριση στο 88ο λεπτό, με τον Πασά να αστοχεί με κενή εστία και τον Γιαννιώτη εξουδετερωμένο.

Τρίτη διαδοχική νίκη για τον Πανιώνιο μετά τις αντίστοιχες επί των Ξάνθης και Βέροιας. Τρίτη διαδοχική εντός έδρας νίκη, μετά από αυτές απέναντι σε Παναιτωλικό και Ξάνθη. Αήττητος από τις 15 Οκτώβρη στη Νέα Σμύρνη, όταν και είχε χάσει 0-2 από τον Ολυμπιακό. Από τότε έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης. Τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Λεοζίνιο έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Περόνε, ο Γιαννιώτης “μυρίστηκε” τη φάση, βγήκε με τα πόδια κι απομάκρυνε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Ο Περόνε έβγαλε στον Λεοζίνιο, ο Βραζιλιάνος κέρδισε τις κόντρες, αλλά η ντρίμπλα δεν του βγήκε και κόπηκε στην περιοχή του Πανιωνίου.

Στο πέμπτο λεπτό, ο Βλάχος από τα δεξιά έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα, ο Μπεν ήταν μόνος του στο κέντρο της άμυνας του Ηρακλή και έπιασε την κεφαλιά, η οποία ήταν κακή δεδομένης της θέσης στην οποία βρέθηκε.

Στο 8′, ο Μπεν από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Χουάντερσον απέκρουσε, ο Σαββίδης επιχείρησε το βολ-πλανέ στην κίνηση, αλλά δεν έπιασε μπάλα, παρά μόνο… αέρα.

Στο 12ο λεπτό, ο Κόρμπος μετά από εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Χουάντερσον απομάκρυνε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα (13′), ο Μπεν έκανε εξαιρετική κίνηση, άδειασε δύο αμυντικούς του Ηρακλή, έκανε και το σουτ στην κίνηση, ο Χουάντερσον ούτε αυτή τη φορά επέτρεψε την παραβίαση της εστίας του.
Στο 24′, ο Βλάχος βγήκε από τα δεξιά, με ντρίμπλα συνέκλινε προς το κέντρο, έκανε και το σουτ με το αριστερό, η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Χουάντερσον.

Πέντε λεπτά αργότερα (29′), ο Ζιαμπάρης έκανε λάθος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Μπεν την έκλεψε, τροφοδότησε τον Φούντα, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Χουάντερσον, αλλά ο Βραζιλιάνος τον νίκησε.

Στο 32ο λεπτό, άλλαξε η αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων. Ο Σαραμαντάς μπήκε επικίνδυνα πάνω στον Σιώπη και ο Δημήτρης Θάνος τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 39′, ήρθε το γκολ για τον Πανιώνιο, όταν ο Σιώπης έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά στον Μπεν, ο Αφρικανός έκανε την ντρίμπλα και γύρισε προς τα πίσω, έκανε το σουτ, η μπάλα κοντράρε στο σώμα του Ζιαμπάρη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπεν.

Ο ρυθμός ακολούθησε φθίνουσα πορεία στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πανιώνιο να κάνει αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις και τον Ηρακλή να μην μπορεί να ακολουθήσει και να απειλήσει τη γηπεδούχο ομάδα. Στο 67ο λεπτό, ο Περόνε προσπάθησε με πλασέ από μακριά να κρεμάσει τον Γιαννιώτη. Καλή έμπνευση από τον Αργεντινό, όχι άσχημη εκτέλεση και η μπάλα άουτ.

Στο 78ο λεπτό, ο Λεοζίνιο έκανε τις ντρίμπλες, έβγαλε τη σέντρα, ο Μοντέιρο έκανε το τακουνάκι, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Χουάντερσον εκτέλεσε το φάουλ, ο Περόνε έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Πασάς με κενή εστία και εξουδετερωμένο τον Γιαννιώτη δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Πανιώνιος : Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (60′ Λάμπρου), Σαββίδης (85′ Καθάριος), Φούντας (77′ Μαχμούτοβιτς), Μπεν
Ηρακλής : Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Στάμου (28′ Ζιαμπάρης), Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης (83′ Πασάς), Ιντζόγλου, Γροντής (46′ Καραγκούνης), Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Περόνε

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy