Ελλάδα: «Μπλόκο» της Λαμίας στον Παναθηναϊκό!

Πήγε να το… ξανακάνει ο Παναθηναϊκός, αλλά, αυτήν τη φορά, ήταν άτυχος!

Λίγες μέρες μετά την «καρυδάτη» νίκη επί της ΑΕΛ, οι «πράσινοι» ισοφάρισαν στο 85′, με τον Μολίνς, τη Λαμία και πήγαν να… ξεράνουν εντελώς τους γηπεδούχους στο 92′, όταν ο Σουηδός είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, με το 1-1, τελικά, να παραμένει ως το φινάλε!

Είχε προηγηθεί ένα απίστευτο αυτογκόλ-καραμπόλα από τον Χουλτ, με το «τριφύλλι», πάντως, να είναι τραγικό στο πρώτο ημίχρονο, αναγκάζοντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει λόγο για ντροπή, αναφορικά με την εμφάνιση του α’ μέρους.

Στο β’, οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν, και έκλεισαν τη Λαμία στο μισό γήπεδο, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Παπαδόπουλου και, ουσιαστικά, ισοφάρισαν στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι -και στη δεύτερη είχαν το δοκάρι!

Ανεπανάληπτος ο κόσμος του Παναθηναϊκού, δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να τραγουδάει.

Στον αντίποδα, εξαιρετική η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις μετά την Τούμπα και πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, στο πρώτο της, εντός έδρας ματς απέναντι σε «μεγάλο» του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Έχοντας… εκλεκτό καλεσμένο για πρώτη φορά στην ιστορία της (την ΑΕΚ, θυμίζουμε, την υποδέχθηκε στο Περιστέρι), η Λαμία μπήκε ορεξάτη στο ματς, συνεπαρμένη από τη γιορτή, που είχε στηθεί στο γήπεδό της.

Βλέποντας, δε, τον Παναθηναϊκό να κάνει αβίαστα λάθη στην άμυνά του, από το πρώτο δευτερόλεπτο σχεδόν, και να μην μπορεί, μάλιστα, να… ξεμυτίσει από το δικό του, μισό γήπεδο, πίεσε ψηλά, απειλώντας στο 8ο, μόλις, λεπτό την εστία του Βλαχοδήμου, με τον Παντελιάδη να εξαπολύει έναν «κεραυνό» και τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να διώχνει σε κόρνερ.

Μετά τις… απαραίτητες φωνές από τον Ουζουνίδη, πάντως, οι φιλοξενούμενοι συγκεντρώθηκαν στο παιχνίδι τους και στο 20′ θα μπορούσαν να πλησιάσουν… λίγο περισσότερο στο γκολ, αλλά ο Μολίνς δεν περίμενε την μπάλα και η κεφαλιά του δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο.

Εννέα λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του -και τελευταία, ως τη φάση του τέρματός του- μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, καθώς, έπειτα από την εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Χίλιεμαρκ από δεξιά, ο Λουντ σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, φεύγοντας λίγο πάνω από την αριστερή συμβολή!

Για να φτάσουμε, στο 37′, σε ένα από τα πλέον… απίστευτα αυτογκόλ, που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα! Μετά, λοιπόν, την εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος σούταρε από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και δεξιά, αυτή έσκασε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Χουλτ να σώζει την εστία της ομάδας του με κεφαλιά, αλλά την μπάλα να χτυπά πάνω στον Κουλιμπαλί και να επιστρέφει στον πεσμένο Σουηδό, που πήγε να την απομακρύνει, αλλά την έστειλε στα δίχτυα! Φάση, δηλαδή, για Όσκαρ… γκαντεμιάς.
Παρά την ατυχία του, πάντως, η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός ήταν επιεικώς τραγικός στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να είναι, πραγματικά, έξαλλος και να γυρίσει κάποια στιγμή στους συνεργάτες του, λέγοντάς τους: «Άλλα λέμε και άλλα κάνουμε»!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, έχοντας, δεδομένα, ακούσει… διάφορα από τον προπονητή τους, οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν, έκλεισαν τη Λαμία στο μισό γήπεδο, αλλά δεν μπορούσαν να «βγάλουν» φάση. Η Λαμία ήταν εξαιρετικά στημένη στην άμυνα και ό,τι κίνδυνος πήγαινε να δημιουργηθεί, απλά απομακρυνόταν…

Ο Ουζουνίδης προσπαθούσε από τη μεριά του να βρει τρόπο να κάνει την ομάδα του πιο δημιουργική και απειλητική, βγάζοντας από το ξεκίνημα του β’ μέρος τον Ρέις και βάζοντας τον Μουνιέ, ενώ στο 63′ και στο 71′ έριξε στη «μάχη» Καμπέσας και Πίσπα, αλλάζοντας το σύστημά του σε 4-4-2. Και του βγήκε…
Στο 85′, στην πρώτη, ουσιαστικά, «καθαρή» ευκαιρία του στο ματς, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε, με τον Βιγιαφάνιες να βγάζει την τέλεια κάθετη πάσα στον Μολίνς, ο οποίος, με άψογο πλασέ, «νίκησε» τον Παπαδόπουλο και διαμόρφωσε το 1-1! Στο 92′, δε, το «τριφύλλι» πήγε να κάνει ό,τι και την περασμένη Δευτέρα, αλλά το νέο σουτ από τον Σουηδό επιθετικό τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Λαμίας!

ΛΑΜΙΑ: Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα (60’ Κουτρουμάνος), Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Ομο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Μεντίνα (65’ Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον (86’ Ντακόλ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος (70’ Πίσπας), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις (46’ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Λουντ (62’ Καμπέσας), Μολίνς.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy