Ελλάδα: Ο Ηρακλής νικητής στο ντέρμπι

Στα χέρια του Ηρακλή κατέληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Σε ένα φοβερό ματς στην Τούμπα, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου βγήκε… νικήτρια στο ροντέο κι έφυγε με το πρώτο της «διπλό», 1-0, έπειτα από το 2003.

Χρυσός σκόρερ για τον Γηραιό ήταν ο Λεοζίνιο με υπέροχο πλασέ στο 73ο λεπτό. Νωρίτερα, στο 52’ ακυρώθηκε γκολ του Μυστακίδη ως οφσάιντ, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Μπουλούτ 59΄. Με δέκα τελείωσε το ματς η ομάδα του Τούντορ λόγω αποβολής (σωστής) του Βίτορ για αντιαθλητικό χτύπημα στις καθυστερήσεις. Τραυματίας αποχώρησε ο Μπερμπάτοφ.

Το ματς μύριζε ντέρμπι στην Τούμπα από το πρώτο λεπτό. Τα σκληρά μαρκαρίσματα σε συνδυασμό με τα πολλά νεύρα κυριάρχησαν στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το παιχνίδι τους.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε με οργανωμένες επιθέσεις να βρει χώρους προς την εστία του Περνίς, ενώ ο Ηρακλής έψαχνε την κόντρα για να γίνει απειλητικός. Τελικά, κανείς δεν μπόρεσε να φανεί ενοχλητικός και οι τερματοφύλακες είχαν ρόλο θεατή.

Παρότι, τόσο ο δικέφαλος του Βορρά, όσο και ο Γηραιός ξεκίνησαν αρκετά δυναμικά, εν τέλει αλληλοεξουδετερώθηκαν κι εγκλωβίστηκαν. Πιο ευχαριστημένος από αυτή την εικόνα, σίγουρα, ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος. Οι φιλοξενούμενοι παρά την πίεση που δέχτηκαν αμύνονταν σωστά και παρά την ευκαιρία του Μπερμπάτοφ στο 39’ το ημίχρονο «βγήκε» με τον Ηρακλή να στέκεται εξαιρετικά και να κρατάει εύκολα το 0-0.

Εμφανώς βελτιωμένος εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο 45λεπτο. Οι παίκτες του Τούντορ πίεσαν πιο ουσιαστικά κι είδαν τον βοηθό να ακυρώνει σωστά γκολ του Μυστακίδη στο 50’ (καλυπτόταν αλλά επηρέαζε ο Μπερμπάτοφ).

Το παιχνίδι άνοιξε, καθώς ο Ηρακλής βρήκε χώρους και στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε ο Βέλλιος ανάγκασε τον Βελλίδη σε δύσκολη απόκρουση. Στη συνέχεια της φάσης ο Μπουλούτ φωνάζει δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν του δόθηκε, καθώς στην προσπάθειά του για το ριμπάουντ τον ρίχνει στο έδαφος ο Μυστακίδης.

Ο Γηραιός ήταν πιο ουσιαστικός και παρά την πίεση που δέχτηκε, κυρίως με γεμίσματα στην περιοχή, δεν αποσυντονίστηκε. Ο δικέφαλος αντιμετώπισε προβλήματα στην τελική πάσα, όμως την μοναδική φορά που την βρήκε ο Πέλκας πέταξε την ευκαιρία στα… σκουπίδια σημαδεύοντας το δοκάρι του Περνίς (71΄).

Στην επόμενη φάση ήρθε η τιμωρία, καθώς ο Λεοζίνιο απέφυγε υποδειγματικά τον Τζαβέλλα και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Βελλίδη.

Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ χωρίς το παραμικρό ίχνος ηρεμίας στο παιχνίδι του και χωρίς καθαρό επιθετικό (αποχώρησε τραυματίας ο Μπερμπάτοφ) προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως ο Ηρακλής πανηγύρισε στο τελευταίο σφύριγμα.

ΠΑΟΚ:Βελλίδης, Κίτσιου (64’ Χαρίσης), Τζαβέλλας, Χατζηισαϊας, Βίτορ, Τσίμιροτ, Κάτσε, Πέλκας, Λέοβατς (46’ Μυστακίδης), Σάμπο, Μπερμπάτοφ (79’ Γκολάσα)

Ηρακλής:Περνίς, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (62΄ Ιντζόγλου), Λεοζίνιο (79’Πουρτουλίδης), Μπουλούτ (89’ Λουκίνας), Βέλλιος
www.sport-fm.gr

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy