Ελλάδα: Ο νόμος του Πέκχαρτ και 3-0 η ΑΕΚ την ΑΕΛ

Ο ένας (λέγε με Τσιγκρίνσκι) ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τέσσερις μήνες. Ο άλλος (λέγε με Αλμέιδα) ήταν τραυματίας για περισσότερο από έναν μήνα. Αμφότεροι επέστρεψαν απέναντι στην Λάρισα και όταν το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού, μετέτρεψαν το εύθραυστο 1-0, σε 3-0 και “κλείδωσαν” το τρίποντο για την ΑΕΚ.

Πάντως η Ένωση δεν ήταν τόσο καλή, όσο στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια, επί εποχής Χιμένεθ. Όμως είχε… φόρα από τη νίκη στο ντέρμπι, είχε αποτελεσματικότητα, είχε έναν Μάνταλο σε καλή μέρα και σκόρερ τους δυο σέντερ φορ της (Πέκχαρτ και Αλμέιδα). Και πήρε μια σχετικά εύκολη νίκη, απέναντι σε μια Λάρισα που δεν απείλησε, αλλά στην μοναδική της ευκαιρία, βρήκε τον Ανέστη απέναντι της.

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με συνολικά επτά αλλαγές στην αρχική της ενδεκάδα, σε σχέση με το ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής (19/2) με τον Ολυμπιακό, στο ίδιο γήπεδο. Και ως εκ τούτου ήταν ένα σχήμα που έψαχνε και πατήματα και ρυθμό. Άλλωστε η Λάρισα είχε από την αρχή ξεκάθαρος προσανατολισμούς.

Με… πυκνές τις γραμμές της, στο δικό της μισό του γηπέδου, προσπαθούσε καταρχήν να μην αφήσει χώρους στην ΑΕΚ για να κάνει παιχνίδι. Και κυρίως να μην βρει ρυθμό, όπως συνέβη στο ματς με την Βέροια. Στο δεύτερο κομμάτι, η Λάρισα ήταν αποτελεσματική. Όχι όμως και στο πρώτο.
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (50′ Τσιγκρίνσκι), Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62′ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70′ Αλμέιδα).
ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ (56′ Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Αβραάμ, Φατιόν, Φάρκας, Μασαλέσα, Γκουλουζάντε (46′ Κόντορ), Αγκάνοβιτς, Ικάουνιεκς (73′ Ρέγες), Βαρέλα, Ναζλίδης.
Γκολ: 24′ Πέκχαρτ, 81′ Τσιγκρίνσκι, 92′ Αλμέιδα

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy