Ελλάδα: Συνελήφθη παπάς που χτύπησε σκύλο με λοστό στο κεφάλι

Την Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο παπάς που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες χτύπησε στο Συκούριο της Λάρισας τον αδέσποτο σκύλο, που βλέπετε, στο κεφάλι με λοστό προσπαθώντας να τον βγάλει από την αυλή του σπιτιού του.

Σύμφωνα με τον «Σύλλογο Εθελοντών Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ν. Λάρισας», ο οποίος ενημερώθηκε από κατοίκους του Συκουρίου για την κακοποίηση του ζώου, οι μόνοι που έδειξαν ουσιαστικό ενδιαφέρον για να σωθεί το ζώο ήταν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Τεμπών, οι οποίοι και μετέφεραν το σκυλί στη Λάρισα, καθώς κανείς από τους ντόπιους δεν νοιάστηκε να το κάνει, και αφού συνέλαβαν τον δράστη βεβαίωσαν και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ. Το ζώο μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας – όπου και παραμένει – καθώς ο κτηνίατρος Δημήτρης Γκουγκουλής άνοιξε το ιατρείο για να το περιθάλψει.

Η Αλεξάνδρα Μουστάκα, εξήγησε στο www.zoosos.gr εκ μέρους του συλλόγου, πως ο συγκεκριμένος άνδρας παραμένει κρατούμενος στο Α.Τ. Τεμπών και αύριο το πρωί θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία Λάρισας. Τον δράστη γνωρίζουν οι ντόπιοι για την επιθετική του συμπεριφορά κανείς όμως δεν ξέρει αν είναι όντως ιερέας ή απλά παριστάνει – φορώντας ράσα – αυτή του την ιδιότητα. Στους αστυνομικούς όταν τον ρώτησαν γιατί χτύπησε το ζώο δεν έδωσε καμιά λογική απάντηση που να βγάζει νόημα.

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy