Ελλάδα: Τη διακοπή του πρωταθλήματος αποφάσισε η κυβέρνηση

Τη διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αποφάσισαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Βασιλειάδης, μετά από όσα διαδραματίστηκαν χθες στο γήπεδο της Τούμπας με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη.

Υπενθυμίζεται πως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ εισέβαλε χθες με όπλο στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει το πρωτάθλημα μετά τα θλιβερά γεγονότα στην Τούμπα και τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν – όπως είπε – συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου και τη Λίγκα. 

«Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA. Δεν θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα αν δεν υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο συμφωνημένο απ΄ όλους» πρόσθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού. 

Πάμε, υποστήριξε ο κ. Βασιλείαδης, σε μία επ΄ αόριστον διακοπή. «Μιλάμε με την UEFA. Είναι όλοι σοκαρισμένοι, όπως και εμείς», σημείωσε. 

Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε πως «η κυβέρνηση εδώ και 3 χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά. Μένουν πολλά περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνέψει αυτή η προσπάθεια και να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος». 


Μάλιστα υποστήριξε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει με αυτό τον τρόπο και το πολιτικό κόστος. «Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί» πρόσθεσε. 

Ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να σταματήσει η προσπάθειά της για εξυγίανση του ποδοσφαίρου και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες για την Εθνική Ομάδα. 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy