Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

Στα ύψη ανεβαίνει η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την άσκηση που πραγματοποίησε τουρκικό πολεμικό πλοίο ανοικτά του Φαρμακονησίου με πραγματικά πυρά.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζουν ότι το επεισόδιο με την εκτέλεση βολών από τουρκική ακταιωρό σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι, είναι απαράδεκτη ενέργεια που συνιστά σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η Τουρκία, για μια ακόμη φορά κατά την τρέχουσα περίοδο, προβαίνει σε μια απαράδεκτη ενέργεια, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για τις συνέπειες που δύναται να έχει η συμπεριφορά της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής». Υπογράμμισαν ότι το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, μέσω της πραγματοποίησης των αναγκαίων διαβημάτων και της ενημέρωσης φίλων, συμμάχων και διεθνών Οργανισμών.

Υπενθυμίζεται ότι περιπολικό σκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εκτέλεσε πυρά σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου το πρωί της Παρασκευής. Το τουρκικό σκάφος καθ’όλη την διάρκεια της κίνησής του, τελούσε υπό τη παρακολούθηση ελληνικής κανονιοφόρου, η οποία εξέπεμπε κείμενα απομάκρυνσής του από τα ελληνικά χωρικά ύδατα καθώς και διακοπής των πυρών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy