Έλλειψη φαρμάκων παρατηρείται στο νοσοκομείο της Λάρνακας

Σε έντονες καταγγελίες προχώρησαν οι συνταξιούχοι μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΚΥΣΥ Λάρνακας σχετικά με την μεγάλη και συχνή έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται στο νοσοκομείο της Λάρνακας καθώς επίσης και τις τεράστιες λίστες αναμονής που υπάρχουν για να κάνουν μια εγχείρηση, γεγονός που τους ταλαιπωρεί αφάνταστα.

Όπως κατήγγειλαν στην συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, ασθενείς στους οποίους δίνεται από τους γιατρούς συνταγή για φάρμακα τα οποία έπρεπε κανονικά να προμηθεύονται από το φαρμακείο του νοσοκομείου, λόγω έλλειψής τους ,υποχρεώνονται να τα αγοράσουν από τα ιδιωτικά φαρμακεία και να επωμίζονται οι ίδιοι ένα σημαντικό κόστος, κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το επίπεδο διαβίωσής τους, αφού πρόκειται στην πλειοψηφία τους, για χαμηλοσυνταξιούχους.

Η Επαρχιακή Επιτροπή επέκρινε έντονα την αδιαφορία της κυβέρνησης, η οποία αφήνει τα νοσοκομεία στην μοίρα τους και η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο για τα κρατικά νοσηλευτήρια. Ως εκ τούτου  οι συνταξιούχοι απαιτούν από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα διορθωτικά μέτρα.

Η Επαρχιακή Επιτροπή, ύστερα από ενημέρωση που είχε από τον Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ, Κώστα Σκαρπάρη απαιτεί την επαναφορά των δικαιωμάτων των συνταξιούχων στο σημείο που ήταν πριν από τις αποκοπές.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες τιμωρούν τους συνταξιούχους.

Επίσης ,η  Επαρχιακή Επιτροπή κατήγγειλε έντονα τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες με τις αυξημένες τιμές στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων των ηλικιωμένων ουσιαστικά τους τιμωρούν και κάλεσε την κυβέρνηση και τη Βουλή να εξασκήσουν την επιρροή τους για να σταματήσει η αδικία που γίνεται σε βάρος των ηλικιωμένων.

Έκθεση για τα οργανωτικά αποτελέσματα κατέθεσε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Γ.Σωτηριου . Η Επαρχιακή Επιτροπή ασχολήθηκε επίσης με το Παγκύπριο Φεστιβάλ των ηλικιωμένων το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2017 στο Μόντε Καπούτο στη Λεμεσό και πήρε αποφάσεις ώστε να είναι άρτια οργανωμένο και επιτυχημένο.

Στο τέλος της συνεδρίας, η ΕΚΥΣΥ βράβευσε τις Τοπικές Οργανώσεις που έφεραν τα καλύτερα αποτελέσματα στον Οργανωτικό Τομέα. Οι Οργανώσεις που βραβεύτηκαν είναι: Αθηαίνου, Αραδίππου, Δρομολαξιά, Κίτι, Ξυλοτύμπου, Περβόλια, Καλό Χωριό, Συν. Ορόκλινης, Λιβάδια, Μενεού, Ψευδάς και Συν. Κοκκίνων

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy