Ελβετία: Σταματούν οι έρευνες για αγνοούμενους – Φόβοι για νέες κατολισθήσεις

Τρία εικοσιτετράωρα μετά το κατακλυσμίαιο χτύπημα κατολίσθησης στις ελβετικές Άλπεις, οι αρχές ανακοίνωσαν πως σταματούν τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Γεωλόγοι που εξέτασαν την περιοχή προειδοποιούν για άμεσο κίνδυνο νέων κατολισθήσεων που οφείλονται κατά κύριο λόγο σε πιέσεις στον υδροφόρο ορίζοντα και σε μακροχρόνιες μετακινήσεις στο εσωτερικό του βουνού.

Το χωριό Μπόντο, όπως και η κοιλάδα στην οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ελβετίας – Ιταλίας, κυριολεκτικά καλύφθηκε από περίπου 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα λάσπης και βράχων που αποκολλήθηκαν από βουνοκορφή σε υψόμετρο 3.369 μέτρων της οροσειράς Μπρεγκάλια.

 

 

Πάνω από 100 διασώστες αναζητούσαν τέσσερις Γερμανούς, δύο Ελβετούς και δύο Αυστριακούς τουρίστες. Πρόκειται για επισκέπτες της περιοχής που είχαν ξεκινήσει για πεζοπορία στην κοιλάδα που πνίγηκε στη λάσπη.

Δεύτερη κατολίσθηση παρέσυρε σπίτια και εξαφάνισε δρόμους στο χωριό που όμως είχε εξαρχής εκκενωθεί χάρη σε σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Κανείς από τους περίπου 100 κατοίκους του χωριού δεν κινδύνεψε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy