Ελβετική εταιρία έκανε τον “αέρα κουπανιστόν”… επιστήμη (Pics – Video)

501

Μια Ελβετική Start-up εμφιαλώνει φρέσκο ελβετικό αέρα που συλλέγει στις Άλπεις και τον πουλάει σε κατοίκους πόλεων όπως αυτές στην Κίνα και την Ινδία.

Σύμφωνα με την Swiss Alpine Air, ο αέρας συλλέγεται από διαφορετικές τοποθεσίες γύρω από τις ελβετικές Άλπεις και συμπιέζεται σε ένα δοχείο αερολύματος. Το δοχείο κυκλοφορεί με μια μάσκα προσώπου ώστε να βοηθήσει στην αναπνοή.

Ένα δοχείο επτά λίτρων με ελβετικό αέρα κοστίζει 19.95 ελβετικά φράγκα (21 δολάρια) και περιέχει αρκετό αέρα για περισσότερες από 120 αναπνοές, ενώ η χρήση του έχει διάρκεια περίπου δέκα λεπτά.

«Το προϊόν προορίζεται για έναν πληθυσμό που ζει μέσα σε αποπνικτική ατμόσφαιρα και ρύπανση, επικίνδυνη για τις ζωές των ανθρώπων και σοβαρός παράγοντας προβλημάτων υγείας.

Ένα δοχείο Ελβετικού αέρα δεν δίνει λύση στα προβλήματά τους, αλλά είναι απαραίτητο οι κάτοικοι να αναπνέουν καθαρό αέρα, φρέσκο αέρα μια στο τόσο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Danny Wurr και προσθέτει: «Η Κίνα αγοράζει ήδη αέρα από τον Καναδά και την Αυστραλία, πιστεύουμε ότι ο ελβετικός αέρας είναι ακόμα καλύτερος.»

Η εταιρία στοχεύει επίσης και στην ευρωπαϊκή αγορά. «Άκουσα ότι στο μετρό του Λονδίνου η θερμοκρασία ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί θα ήθελαν μια ανάσα καθαρού αέρα», συμπληρώνει ο Wurr.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 98% των πόλεων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων δεν έχουν ικανοποιητική ποιότητα αέρα.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.