Εμπορική στροφή προς Τουρκία από Πούτιν

Η Ρωσία θα επιδιώξει να τριπλασιάσει τις εμπορικές της συναλλαγές με την Τουρκία στα $100 δισεκ. σε ετήσια βάση για να αντισταθμίσει ένα μέρος της ζημιάς που έχει υποστεί από τις κυρώσεις που της έχει επιβάλει η Δύση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία τη Δευτέρα για συνομιλίες με τον ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο ο Ρώσος ηγέτης εξήρε διότι αρνήθηκε να επιβάλει και αυτός κυρώσεις, όπως έπραξαν κυρίως οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε τις κυρώσεις αυτές απαράδεκτες.

Ο Πούτιν θα συζητήσει εξάλλου εκτενώς με τον Ερντογάν για τη διεθνή δράση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία και στο Ιράκ, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

“Θα υποστηρίξουμε τις κυβερνήσεις της Συρίας, του Ιράκ και των άλλων κρατών στην περιοχή”, ανέφερε ο Πούτιν και κάλεσε να δοθεί λύση μέσω του ΟΗΕ.

Η Ρωσία είναι ένας από τους βασικούς συμμάχους της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Ασαντ στη Συρία, αλλά η Τουρκία είναι ένας από τους σκληρότερους εχθρούς της.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy