Εμπρησμό οχήματος στη Λευκωσία και πυρκαγιά σε οικία, αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Πυρκαγιά σε κουζίνα ιδιωτικής κατοικίας στη Λάρνακα καθώς και πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στη Λευκωσία, αποτέλεσμα εμπρησμού,  ήταν τα δύο σοβαρότερα περιστατικά που αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 14ης Ιουνίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 15ης  Ιουνίου 2017.
 
Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι συνολικά ανταποκρίθηκε σε 23 κλήσεις για βοήθεια ,13 πυρκαγιές, 8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.
 
Για το περιστατικό της πυρκαγιάς σε κουζίνα ιδιωτικής κατοικίας, η ώρα 18.43 λήφθηκε η σχετική κλήση και ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας «Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου»  με δύο οχήματα.
 
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Π.Υ. από τον ιδιοκτήτη ο οποίος στην προσπάθεια του να κατασβήσει την πυρκαγιά υπέστη εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού στα χέρια και το πρόσωπο και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.
 
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ελαφριές ζημιές στο χώρο της κουζίνας ενώ η  πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ελαττωματικής σύνδεσης του σωλήνα παροχής από τον κύλινδρο υγραερίου προς την εστία.
 
Η Πυροσβεστική έλαβε κλήση η ώρα 23.49 ψες για πυρκαγιά σε όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στην Παλουριώτισσα.
 
Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με δύο οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.14 .
 
Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές και επηρεάστηκε επίσης η βαφή του χώρου στάθμευσης.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλικτήρα από το νερό των οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και πρόκειται περί εμπρησμού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy