Εν αναμονή απαντήσεων για Συνεργατισμό

Κανένας δεν έχει καταλάβει την πραγματική διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ιδιωτικοποίηση του Συνεργατισμού, δήλωσε η ανεξάρτητη Βουλευτής Άννα Θεολόγου.

Η κα Θεολόγου μαζί με τον Γιώργο Περδίκη ζήτησαν τη σημερινή έκτακτη σύνοδο της Επιτροπής Ελέγχου.

Μιλώντας στον Άστρα είπε ότι οι αρμόδιοι έχουν δώσει συγχυσμένες ερμηνείες στο τι πρόκειται να γίνει κι έτσι σήμερα στην επιτροπή Ελέγχου της βουλής θα ζητηθεί να ξεκαθαριστεί το ζήτημα.

Θα πρέπει να δοθούν επίσης απαντήσεις, είπε, γιατί δεν υπήρξαν κέρδη στον Συνεργατισμό, όπως είχαν υποσχεθεί οι διευθύνοντες τον Οργανισμό. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να απαντηθούν και πολλά άλλα ερωτήματα που αφορούν την χρηματοδότηση από το κράτος του Συνεργατισμού και γιατί μέχρι τώρα δεν μπήκαν στα ταμεία του κράτους τα ποσά που είχαν υποσχεθεί οι αρμόδιοι. Η κα Θεολόγου εκτίμησε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να πληρώσει τις ζημιές και πάλι ο φορολογούμενος πολίτης και διερωτήθηκε γιατί ο πρόεδρος δεν έθιξε το θέμα του Συνεργατισμού κατά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στο προεδρικό.

Από την πλευρά του ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε ότι το θέμα είναι ήδη γραμμένο στη Βουλή από τον περασμένο Αύγουστο. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έκρινε σημαντικό να ενημερώσει τα κόμματα κατά τη σύσκεψη των αρχηγών γι’ αυτό το σημαντικό βήμα που αφορά το Συνεργατισμό.

Χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις ανησυχίες των πολιτών είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες, είτε καταθέτες ή δανειολήπτες για το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τις κυβερνητικές προθέσεις. Ξεκαθάρισε ότι η Βουλή δεν έχει τη δυνατότητα και τον τρόπο να σταματήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αφού η Βουλή δεν μπορεί να απαγορεύσει την πώληση του Συνεργατισμού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy