Εν αναμονή της πρότασης Καδή

Εν αναμονή της τελικής πρότασης του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή για το θέμα των αντικαταστατών εκπαιδευτικών, βρίσκεται η ΠΟΕΔ. Ωστόσο, η σύσκεψη της περασμένης Τρίτης και οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, προμηνύουν και πάλι αδιέξοδο.

Ο κ. Καδής έθεσε ως προϋπόθεση για τη λύση του προβλήματος τη μη αύξηση των εξόδων του κράτους ενώ ξεκαθάρισε παράλληλα ενώπιον των εκπαιδευτικών οργανώσεων πως η πρόταση του θα είναι τελεσίδικη.

Παρά το γεγονός ότι το αίτημα της ΠΟΕΔ για επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος εργοδότησης των αντικαταστατών δεν έχει μεγάλο κόστος για το κράτος, εντούτοις το Υπουργείο Παιδείας δεν επιθυμεί να αυξήσει τις δαπάνες ούτε κατα ένα ευρώ.

Οι βασικές παράμετροι της λύσης που πρότεινε το Υπουργείο Παιδείας δεν ικανοποιούν την ΠΟΕΔ και η ηγεσία της Οργάνωσης των δασκάλων κρατά μικρό καλάθι για την τελική πρόταση του Κώστα Καδή. Το ερωτηματικό είναι εάν η ΠΟΕΔ θα υποχωρήσει στα αιτήματα της ή εάν θα προχωρήσει σε νέα μέτρα αντίδρασης.

Αύριο, Πέμπτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ για να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί την πρόταση. Ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι θα παραδώσει την τελική του πρόταση πριν τη συνεδρία του Δ.Σ. της ηγεσίας των δασκάλων.

Σπύρος Σωτηρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy