Εν αναμονή των ερευνών για τα περιστατικά στα νοσοκομεία

Σε αναμονή της ολοκλήρωσης των ερευνών βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με τις τρεις πρόσφατες υποθέσεις, που αφορούν τον εντοπισμό νεκρού βρέφους στα σκουπίδια του νεκροτομείου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τη λάθος διάγνωση σε δίχρονο παιδί από γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, καθώς και τη γέννηση του νεκρού βρέφους στην Πάφο, του οποίου η μητέρα δεν γνώριζε ότι κυοφορούσε δίδυμα.

Το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ενδείξεις για το πότε θα ολοκληρωθούν οι τρεις συγκεκριμένες έρευνες, ωστόσο, βρίσκεται σε αναμονή μέχρι την έκδοση των πορισμάτων, ώστε να αποφασίσει τις επόμενες ενέργειες του.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαρία Λαντίδου, είπε ότι σε σχέση την υπόθεση του εντοπισμού του νεκρού βρέφους στα σκουπίδια του νεκροτομείου του ΓΝΛ το Υπουργείο Υγείας αναμένει πρώτα την ολοκλήρωση των ερευνών από την Αστυνομία και μετά θα αποφασίσει τις επόμενες ενέργειες του.

Για την υπόθεση της γέννησης του νεκρού βρέφους στην Πάφο, του οποίου η μητέρα δεν γνώριζε ότι κυοφορούσε δίδυμα, η κ. Λαντίδου ανέφερε ότι μετά από το πόρισμα της Διοικητικής Έρευνας, που παραδόθηκε στο Υπουργό Υγείας, ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις και έτσι αναμένεται ένα εκ νέου πόρισμα, που θα προσδιορίσει τις επόμενες ενέργειες του Υπουργείου.

Επίσης, σε ό,τι αφορά το πόρισμα για τη λάθος διάγνωση που έγινε στο δίχρονο μωρό στο Νοσοκομείο της Πάφου, η κ. Λαντίδου είπε πως επίσης αναμένουν το πόρισμα από την έρευνα που έχει διαταχθεί, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα όπως ολοκληρωθούν το συντομότερο.

Σημειώνεται πως το παιδάκι είχε δεχτεί τσιμπήματα και δαγκώματα στο πόδι, αλλά οι γιατροί στο Νοσοκομείο Πάφου, αφού το εξέτασαν, τοποθέτησαν το πόδι του σε νάρθηκα, μετά από ακτινογραφία που δεν κατέδειξε στραμπούληγμα.

Η συγκεκριμένη έρευνα διεξάγεται από το Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου της Πάφου, Σπύρο Γεωργίου και αναμένεται να καταδείξει το τι δάγκωσε ή τσίμπησε το αγόρι, όπως επίσης και γιατί δεν μπορούσε να διαπιστωθεί από την πρώτη στιγμή από τους ιατρούς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy