Ένα κλικ… για τον πολιτικό σας γάμο

 

*   Διαδικτυακή πλατφόρμα δίνει μεγάλη ώθηση στον γαμήλιο τουρισμό στον τόπο μας.

 

Της Γιώργιας Ερωτοκρίτου

 

Την πρώτη και μοναδική διεθνή διαδικτυακή πλατφόρμα άμεσης επικύρωσης ημερομηνίας τελετής πολιτικού γάμου σε Κύπρο και Ελλάδα αποτελεί το πρωτοποριακό start up BookYourWeddingDay.com.

H πλατφόρμα έχει δώσει μεγάλη ώθηση στον γαμήλιο τουρισμό στο νησί μας και κατ’ επέκταση συμβάλλει στην οικονομία του τόπου. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Το ζην αναζητά το ευ», η ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της πλατφόρμας, Μαρία Ευριπίδη, εξήγησε ότι δίνεται η δυνατότητα σε ζευγάρια, είτε από το εξωτερικό είτε από το εσωτερικό, τα οποία επιθυμούν να τελέσουν πολιτικό γάμο σε Κύπρο ή Ελλάδα, να βρουν διαθέσιμες ημερομηνίες και να πραγματοποιήσουν την κράτησή τους εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν έξι ή και περισσότερες εβδομάδες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα συντονίζει και αυτοματοποιεί την όλη διαδικασία κράτησης και επικύρωσης ημερομηνίας, απαλλάσσοντας τους ενδιαφερομένους από τις χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες του παρελθόντος.

Σύμφωνα με την κ. Ευριπίδη, η πλατφόρμα διευκολύνει τη συνεργασία/επικοινωνία μεταξύ δήμων και ξενοδοχείων, εξοικονομεί πόρους και γλιτώνει πολύτιμο χρόνο στους λειτουργούς τους, αφού η δουλειά τους γίνεται πιο εύκολη. Πλέον, μέσω της αυτοματοποιημένης διαδικασίας, δεν χρειάζεται καμία αλληλογραφία μεταξύ Δημαρχείου και ξενοδοχείου ή τουριστικού πράκτορα, ενώ η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην πλατφόρμα είναι εντελώς δωρεάν. Έτσι, προσθέτει, με αυτό τον τρόπο δίδεται πρόσθετο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε Κύπρο και Ελλάδα ενώ αυξάνεται το γαμήλιο τουριστικό ρεύμα και τα έσοδα για το νησί μας.

 

Η αφορμή για τη δημιουργία της πλατφόρμας

Η Μαρία Ευριπίδη, έχοντας υπηρετήσει για χρόνια στην τουριστική βιομηχανία, διέκρινε ότι ο γαμήλιος τουρισμός ήταν μια από τις αγορές που μπορούσε να αναπτυχθεί περισσότερο και να συνεισφέρει στην οικονομία της Κύπρου. Στην πορεία διαπίστωσε ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί καθώς και τα ζευγάρια: τον μεγάλο χρόνο αναμονής, από 6-8 εβδομάδες, για την επικύρωση της ημερομηνίας της γαμήλιας τελετής, λόγω των πολλών εμπλεκομένων στη διαδικασία κράτησης. Από τον τουριστικό πράκτορα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το κεντρικό call center, μέχρι τους αντιπροσώπους στην Κύπρο, π.χ. δημαρχείο, ξενοδοχείο και πίσω με την ίδια σειρά. Γνωρίζοντας εις βάθος την αγορά του γαμήλιου τουρισμού και με στόχο την προσφορά μιας ουσιαστικής λύσης στο πρόβλημα, αποφάσισε να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο, να εγκαταλείψει την καριέρα της και να δημιουργήσει την καινοτόμα διεθνή διαδικτυακή πλατφόρμα BookYourWeddingDay.com, η οποία αυτοματοποιεί την όλη διαδικασία κράτησης και επικύρωσης ημερομηνίας πολιτικού γάμου μακριά από χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η πλατφόρμα ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα σε ταξιδιωτικούς πράκτορες, διοργανωτές γάμων και ζευγάρια τα οποία επιθυμούν να τελέσουν πολιτικό γάμο, να επιλέξουν έναν από τους χώρους τέλεσης γάμων που προβάλλονται (όπως ξενοδοχεία και άλλους χώρους που έχουν δημιουργηθεί από τα δημαρχεία για γαμήλιες τελετές), να βρουν τις διαθέσιμες ημερομηνίες και να πραγματοποιήσουν την κράτησή τους εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να αναμένουν για μεγάλο διάστημα ή να πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τους εμπλεκόμενους.

 

Συμφωνίες με τουριστικούς κολοσσούς

Μετά από διάκρισή της σε διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας στο Λονδίνο, η Μαρία πραγματοποίησε επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές και εξασφάλισε την αναγκαία στήριξη, λανσάροντας την πρώτη και μοναδική διεθνή διαδικτυακή πλατφόρμα άμεσης κράτησης πολιτικού γάμου τον Σεπτέμβριο του 2016. Το 2017 συνήψε συμφωνίες με τους μεγαλύτερους τουριστικούς κολοσσούς, TUI και Thomas Cook, προβάλλοντας την Κύπρο και την Ελλάδα στο εξωτερικό. Αμέσως μετά συνήψε partnership συμφωνία με τα “The National Wedding Show” του Ηνωμένου Βασιλείου, που πραγματοποιούνται οκτώ φορές τον χρόνο σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας. Μέσα σε ελάχιστους μήνες λειτουργίας, η πλατφόρμα αγκαλιάστηκε από τις τοπικές αρχές και την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου και της Ελλάδας, που αναγνώρισαν τις νέες προοπτικές που προσφέρει στο τουριστικό προϊόν. Επίσης, από την πρώτη στιγμή, σχεδόν όλοι οι Δήμοι και το 99% των ξενοδοχειακών μονάδων της Κύπρου που ασχολούνται με τον γαμήλιο τουρισμό, αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και συμμετέχουν ενεργά στην αυτοματοποιημένη διαδικασία. Συγκεκριμένα, συνολικά συμμετέχουν 260 Δημαρχεία, ξενοδοχειακά συγκροτήματα και άλλοι χώροι διεξαγωγής γαμήλιων τελετών σε Κύπρο και Ελλάδα.

Από τις 14 Μαρτίου 2017 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 2.022 κρατήσεις πολιτικών γάμων για τις χρονιές 2018 και 2019 στην Κύπρο και την Ελλάδα ενώ από τον Ιούνιο του 2017 έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι που κρατήθηκαν τελευταία στιγμή για το 2017, μέσω της πλατφόρμας. Ο αριθμός των κρατήσεων αυξάνεται καθημερινά καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια και τουριστικοί πράκτορες / διοργανωτές γάμων ανακαλύπτουν την πλατφόρμα. Τα πρωτεία κατέχει σήμερα ο Δήμος Αγίας Νάπας με περίπου 500 κρατήσεις γάμων μέσω της πλατφόρμας από τις 14 Μαρτίου 2017, ακολουθούμενος από τους Δήμου Πάφου και Γεροσκήπου, ενώ η Πάφος σε επαρχιακό επίπεδο κατέχει την πρωτιά στη λίστα με 800 κρατήσεις.

Επιπρόσθετα, εκτός από τις στρατηγικές συνεργασίες με δύο από τους μεγαλύτερους τουριστικούς κολοσσούς παγκοσμίως, η εταιρεία έχει προγραμματίσει μεγάλη προβολή και σε άλλες χώρες, που θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

 

Επεκτείνεται σε Μεξικό και Δομινικανή Δημοκρατία

Εξάλλου, μετά την επιτυχία στις αγορές του γαμήλιου τουρισμού σε Κύπρο και Ελλάδα, η κυπριακής έμπνευσης παγκόσμια καινοτόμος πλατφόρμα γαμήλιου τουρισμού επεκτείνεται σε ακόμη δυο υποσχόμενες αγορές, αυτές του Μεξικού και της Δομινικανής Δημοκρατίας. Ήδη άρχισε η εκπαίδευση των ντόπιων τουριστικών επιχειρήσεων και μέχρι τα τέλη του 2017 αναμένεται να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα χώροι διεξαγωγής πολιτικών γάμων από τις δυο χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ως μια καινοτόμα λύση που αυτοματοποιεί τη διαδικασία επικύρωσης ημερομηνίας γάμου, το BookYourWeddingDay.com είχε λάβει σημαντικές διακρίσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας, και συγκεκριμένα τον διαγωνισμό “Empowering eEntrepreneurship” που διοργάνωσαν οι Stockwatch, Qmmerce, CYTA και Eurobank τον Απρίλιο του 2015 και τον διεθνή διαγωνισμό «Reload Greece Challenge» που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2015. Αργότερα, όταν πλέον η ιδέα έγινε έργο, το BookYourWeddingDay.com ξεχώρισε στα καταξιωμένα επαγγελματικά βραβεία Παπαστράτος Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017 που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στον Πειραιά και έλαβε το βραβείο «Καλύτερη Νέα Εταιρεία στις Υπηρεσίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρία Ευριπίδη είναι υποψήφια στα «Madame Figaro Γυναίκα της Χρονιάς» στην κατηγορία «Καινοτομία», καθώς επίσης στα «Βραβεία Γυναικείας Αριστείας Εριφύλη» της ΟΕΒ, όπου είναι υποψήφια στην κατηγορία «γυναίκα επιχειρηματίας Startup». Επίσης το ΒοοκΥourWeddingDay.com είναι υποψήφιο για το διεθνές βραβείο “Innovation in Travel Award” που διοργανώνουν τα Globe Travel Awards by Travel Weekly στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy