Ένα σκίτσο για τον δάσκαλο στη Φλόριντα που σκοτώθηκε

Ένα συγκλονιστικό σκίτσο για μια συγκλονιστική πράξη αυτοθυσίας: Η καναδέζα σκιτσογράφος Πία Γκουέρα έφτιαξε ένα σκίτσο για τον ήρωα Άαρον Φάις, του βοηθού γυμναστή στο λύκειο του Πάρκλαντ της Φλόριντα που έπεσε νεκρός όταν δέχτηκε εκείνος τις σφαίρες που ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ έριχνε κατά των μαθητών του

Καθώς είχαν ξεκινήσει να μεταδίδονται οι θλιβερές ειδήσεις για την επίθεση ενόπλου στο λύκειο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα, η 46χρονη σκιτσογράφος Πία Γκουέρα από το Βανκούβερ ένιωθε απελπισία. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί, οπότε ξεκίνησε να σκιτσάρει.

Στις έξι το πρωί, της ήρθε η ιδέα. Ενα από τα 17 θύματα που αναγνωρίστηκαν πρώτα ήταν ο Άαρον Φάις, βοηθός προπονητή και φύλακας στο σχολείο, που σκοτώθηκε όταν πετάχτηκε μπροστά από τους μαθητές του τους οποίους πυροβολούσε ο δράστης του μακελειού.

Η Γκουέρα ένιωσε βαθιά συγκίνηση από την πράξη αυτού του ηρωικού ανθρώπου, πατέρα ενός μικρού παιδιού. «Δεν συμβαίνει συχνά να σου έρχεται μια εικόνα στο μυαλό και να νιώθεις ένα κόμπο στο λαιμό», είπε αργότερα η ίδια στην Ουάσιγκτον Ποστ. «Επρεπε να βγάλω αυτή την εικόνα στο χαρτί πριν την θολώσει ο χρόνος».

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η Γκουέρα δημοσίευσε το σκίτσο της στο Twitter. Του έδωσε τον τίτλο «Η υποδοχή ενός ήρωα». Σε αυτό, ένα μικρό κορίτσι δίνει το χέρι της στον Άαρον Φάις. «Ελάτε Μίστερ Φάις», του λέει. «Όλοι εμείς εδώ ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε!»

View image on Twitter

View image on TwitterΠίσω από το κορίτσι στέκεται ένα ολόκληρο πλήθος από μαθητές και μερικούς ενήλικες, κοιτώντας με ορθάνοιχτα μάτια τον Φάις. Δείχνουν όλα σοβαρά και αθώα. Δύο από τα παιδιά χαιρετάνε. Το πλήθος, λέει η Γκουέρα, δείχνει τα παιδιά και τους μεγάλους που έχουν σκοτωθεί σε πολύνεκρες επιθέσεις σε σχολεία.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τέτοιες επιθέσεις στις ΗΠΑ από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον Ποστ. Στο τελευταίο τέτοιο περιστατικό, στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ εκτέλεσε 17 ανθρώπους, 14 παιδιά και 3 ενήλικες. Ο ένας ήταν ο Άαρονς Φάις.

Τα περισσότερα αιδιά στο σκίτσο της Γκουέρα αναπαριστούν τα παιδιά που σκοτώθηκαν στην επίθεση το 2012 στο Δημοτικό Σάντι Χουκ του Κονέκτικατ, όπου υπήρξαν 28 θύματα.

Το σκίτσο της Γκουέρα διαδόθηκε αστραπιαία στο Twitter, με 18.290 κοινοποιήσεις ως το πρωί της Τρίτης…

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy