Ενα βίντεο διαψεύδει το Politico

«Έχουμε τη συνεργασία που πρέπει; Παραπάνω από οποιαδήποτε προηγούμενη σύμπτωση κυβερνήσεων». Με τη δήλωσή του αυτή, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ακύρωσε όλη τη φημολογία περί κακής συνεργασίας του με την ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που τράβηξε (την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, μετά το πέρας των συνεντεύξεων Τύπου) ο απεσταλμένος στη Γενεύη, Έλληνας ανταποκριτής στο Λονδίνο, Ισαάκ Καριπίδης.

Το δημοσίευμα και η στήριξη

Την Κυριακή, το Politico σε δημοσίευμά του υποστήριξε ότι ο Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να τεθεί εκτός της συνέχειας των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Σύμφωνα με το Politico στις επόμενες συναντήσεις δεν αποκλείεται την Ελλάδα να εκπροσωπήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι υπήρξαν παράπονα από ΟΗΕ, Κύπρο και Τουρκία για τη συμπεριφορά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών την Πέμπτη.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Νίκος Κοτζιάς είχε απαντήσει στο δημοσίευμα του Politico, σημειώνοντας ότι περιέχει σειρά διαστρεβλώσεων στα γεγονότα. Μάλιστα, ο υπουργός είχε εκφράσει την απορία του, τονίζοντας πως «είναι καταπληκτικό ότι υπάρχουν ευρωπαϊκά ελληνικά ή και άλλα μέσα ενημέρωσης τα οποία υιοθετούν αυτούς που ακύρωσαν τη συμφωνηθείσα διαδικασία στη Γενεύη. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και επιπλέον μετά ρίχνουν τα βάρη σε αυτούς που επιμένουν στις συμφωνίες».

Από την πλευρά του, το γραφείο του πρωθυπουργού είχε προσφέρει κάλυψη στον κ. Κοτζιά, αναφέροντας πως «για άλλη μια φορά, δημοσιεύματα που παρουσιάζουν υποτιθέμενη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία ή ερμηνεύουν ως ανελαστική τη στάση της ελληνικής πλευράς στερούνται σοβαρότητας και αξιοπιστίας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy