Ένας νεκρός και 16 τραυματίες σε διαδήλωση στη Μαδαγασκάρη

Σε κατάσταση έντασης βρίσκεται η Μαδαγασκάρη, καθώς ένα άτομο σκοτώθηκε σήμερα, όταν η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ενάντια στον νέο εκλογικό νόμο, που -όπως υποστηρίζουν- είναι σχεδιασμένος για να αποκλείσει τον υποψήφιό τους από τις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν φέτος.

Η Ολιβάτ Ρακότο, διευθύντρια του νοσοκομείου Joseph Ravoahangy Andrianavalona στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβο, δήλωσε ότι δέχθηκαν 17 τραυματισμένους από τις 12.00 έως τις 15.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος).

«Ένα άτομο ήρθε αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για αυτόν όταν έφθασε», σημείωσε η Ρακότο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενη στον έναν νεκρό, που συμπεριλαμβανόταν στους 17 που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Υποστηρικτές του Μαρκ Ραβαλομανάνα, πρώην ηγέτη της νησιωτικής χώρας, υποστηρίζουν ότι ο νέος εκλογικός νόμος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο προκειμένου να τον αποτρέψει να λάβει μέρος στις εκλογές.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίς σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντία στους νόμους που τέθηκαν σε ισχύ από το κοινοβούλιο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy