Ένας στους δύο ανανέωσε τις άδειες κυκλοφορίας

Δεκαπέντε μέρες απέμειναν πριν τη λήξη της προθεσμίας (11 Μαρτίου)

Δεκαπέντε μέρες απέμειναν πριν τη λήξη της προθεσμίας (11 Μαρτίου), για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας για το 2018. Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, περίπου ένας στους δύο οδηγούς προχώρησε μέχρι στιγμής στην ανανέωση των αδειών του.

Ο ανώτερος λειτουργός του Τμήματος Πέτρος Ξενοφώντος ανέφερε την περασμένη Πέμπτη στον “ΑΣΤΡΑ” ότι η πλειοψηφία των οδηγών προτιμά την ετήσια ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας. Πρόσθεσε ότι οι άδειες μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννέα και δώδεκα μηνών. Για την ανανέωση της άδειας θα πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό καταλληλόλητας του οχήματος σε ισχύ και ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, για ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας που θα γίνονται μετά από την 11η Μαρτίου, θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση στην άδεια κυκλοφορίας το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το 10% της άδειας κυκλοφορίας, που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος.

Από τη 12η Μαρτίου όμως, η Αστυνομία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα καταγγέλλουν όσους κυκλοφορούν οχήματα, χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας.

Οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy, σε εμπορικές τράπεζες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στα επαρχιακά γραφεία του Τμ. Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και του Τμ. Οδικών Μεταφορών. Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών καλεί τους οδηγούς να φροντίσουν έγκαιρα για την ανανέωση των αδειών τους, για να αποφευχθεί ενδεχόμενη υπερφόρτωση του συστήματος.

Γιώργια Ερωτοκρίτου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy