Ενδεχόμενο να βγουν ακόμη και στους δρόμους οι ασθενείς για το ΓΕΣΥ

Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βγουν ακόμη και στους δρόμους οι ασθενείς προκειμένου να ψηφιστούν τα δυο νομοσχέδια για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων, Μάριος Κουλούμας ανέφερε ότι οι ασθενείς πρέπει να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην υγεία και αυτή είναι όπως είπε η τελευταία ευκαιρία.

Ο κ. Κουλούμας πρόσθεσε ότι δεν περάσουν τα νομοσχέδια πριν από το κλείσιμο της Βουλής, δεν θα υπάρξει μεταρρύθμιση στην υγεία κι θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το σαθρό σύστημα που είναι εις βάρος των ασθενών.

Σημείωσε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τις οργανώσεις των ασθενών και με τις οργανώσει που συμμετέχουν στην κοινωνική συμμαχία για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ για να τροχοδορομηθούν οι δράσεις τους που στόχο θα έχουν να πιέσουν τα πράγματα για να ψηφιστούν τα δυο νομοσχέδια.

 

       Σε θετικό κλίμα κινήθηκε η χθεσινή συνάντηση των κυβερνητικών ιατρών με τον Υπουργό Υγείας ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, σημείωσε ότι πρέπει να συμφωνηθούν κάποιες δομές πριν την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Ξεκαθάρισε ότι οι ιατροί δεν θα επιτρέψουν να μειωθεί το επίπεδο για σκοπούς αυτονόμησης. Πρόθεση των κυβερνητικών ιατρών πρόσθεσε ο κ. Κούμας είναι αυτό που θα συμφωνηθεί να είναι βιώσιμο και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών.

Οι κυβερνητικοί ιατροί θα συναντηθούν εκ νέου αύριο με τον Υπουργό Υγείας.

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy