Ενδιαφέρον για το “Αγρινό”

Εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αδειοδότηση ή παραχώρηση δικαιώματος χρήσης ή εκμετάλλευσης των λογότυπων και εμπορικών σημάτων των Κυπριακών Αερογραμμών για λειτουργία προγραμματισμένων πτήσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία, δέχθηκε, εντός του χρονικού πλαισίου που προκαθορίστηκε, η Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων της Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση σχετικά με την Πρόσκληση για Εκδήλωση Ενδιαφέροντος από πιθανούς επενδυτές δημοσιεύθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2016 σε τοπικά και διεθνή ευρέως γνωστά οικονομικά έντυπα, ενώ η τελευταία ημερομηνία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος ήταν η 9η Φεβρουαρίου του 2016.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων, σκοπός της πρώτης φάσης του διαγωνισμού είναι ο εντοπισμός των ενδιαφερόμενων μερών, τα οποία επιδεικνύουν τις νομικές, χρηματοοικονομικές και τεχνικές ικανότητες που απαιτούνται για τη εν λόγω συναλλαγή.

Η Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων αναφέρει ότι σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται, η συσταθείσα ειδική επιτροπή θα αξιολογήσει την εγκυρότητα και πληρότητα των στοιχείων και δικαιολογητικών, που έχουν υποβληθεί σε σχέση με τη συμμόρφωση των ενδιαφερόμενων μερών έναντι των νομικών, χρηματοοικονομικών και τεχνικών κριτηρίων προεπιλογής που έχουν προκαθοριστεί στην Πρόσκληση.

Προσθέτει ότι βάσει των αποτελεσμάτων αυτής της αξιολόγησης, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα εγκρίνει τα ενδιαφερόμενα μέρη τα οποία θα κληθούν για να συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, η οποία θα περιλαμβάνει την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών για να εξακριβωθεί κατά πόσο υφίστανται ρεαλιστικές και αποδεκτές για το κράτος συνθήκες επίτευξης συμφωνίας.

Τέλος, η Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων αναφέρει ότι περαιτέρω στοιχεία θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική που εφαρμόζεται κατά τη διενέργεια παρόμοιων διαγωνισμών.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy