Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε την πρόταση Αναστασιάδη ο Νίκος Κοτζιάς

Για τις τελευταίες προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ενημερώθηκε χθες το βράδυ από τον ίδιο στο Προεδρικό Μέγαρο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κύριος Κοτζιάς είπε ότι οι προτάσεις του προέδρου έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πρόσθεσε ότι συζήτησαν επίσης για τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο, και για το πώς θα βρούν τον καλύτερο τρόπο να προωθήσουν μια λύση στο Κυπριακό όσον αφορά την εξωτερική πτυχή που συνδέεται με το στάτους που έχει η Ελλάδα βάσει του διεθνούς νόμου.

 

 

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με το Νίκο Κοτζιά και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσαβούσογλου ότι η πρόταση του είναι περίεργη και ότι τρέχει πίσω από τις εκλογές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «άλλοι τρέχουν να κρυφτούν πίσω από σκοπιμότητες να βρεθούμε στη Γενεύη, να επαναλάβουμε εαυτούς για τα γνωστά θέματα για να αποδώσουν στον Αναστασιάδη ότι τάχα δεν ήταν έτοιμος να δώσει απαντήσεις στα τέσσερα κεφάλαια, να μην αγγίξουν τις εγγυήσεις που δεν φαίνεται να είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να πράξουν για να αποδώσουν τη διακοπή του διαλόγου στην υπαιτιότητα του Αναστασιάδη λόγω εκλογών. Εγώ τους προκαλώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο τροποποίησης της πρότασης, ο Πρόεδρος είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει δηλώσεις και ούτε η πρόταση του θα γνωστοποιηθεί.

Επανέλαβε την επιθυμία του για λύση αρκεί πρόσθεσε και η άλλη πλευρά να συνεργαστεί. Με το να αποφεύγεται συζήτηση σε ουσιώδη θέματα που μάλιστα άπτονται της βούλησης της Τουρκίας, η οποία κατ΄ επανάληψη έχει δηλώσει ότι επιθυμεί τη λύση και θα συμβάλει και είναι ένα βήμα πιο μπροστά, αποδεικνύεται ακριβώς ότι δεν θέλουν να κάνουν βήμα εκεί και όπου οι ίδιοι θα διαδραμάτιζαν ρόλο προκειμένου να λυθεί το Κυπριακό”, κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy