Ενέργεια, ασφάλεια, οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης ΠτΔ – Νετανιάχου

Περιφερειακά θέματα και θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η ενέργεια, η ασφάλεια και η οικονομία θα είναι στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης στη Λευκωσία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, δεν αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες αλλά θα δοθεί πολιτική ώθηση σε αριθμό θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στα Ιεροσόλυμα.

Τον πρωθυπουργό του Ισραήλ θα συνοδεύουν κατά την μονοήμερη επίσκεψη του στην Κύπρο, ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ και άλλοι αξιωματούχοι του κράτους.

Εξάλλου σε ανάρτηση του στο twitter ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην Ανατολική Μεσόγειο, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, καθώς και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόλαντ Τούσκ.

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι λόγω της επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο του Ισραηλινού πρωθυπουργού θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν κατά διαστήματα αποκοπές δρόμων τόσο στην Λάρνακα όσο και στη Λευκωσία.

Η Αστυνομία παρακαλεί το κοινό όπως ακολουθεί τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών και επιδείξει τη δέουσα υπομονή.

Σημειώνεται ότι για λόγους ασφαλείας δεν έχει ανακοινωθεί το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy