ENΙ: Επένδυση 7 δισ. ευρώ για δραστηριότητες στην Ιταλία τα επόμενα 4 χρόνια

Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ΕΝΙ θα επενδύσει επτά δισεκατομμύρια ευρώ για τις δραστηριότητες του στην Ιταλία τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας Κλαούντιο Ντεσκάλτσι.

“Οι ρίζες μας είναι στην Ιταλία και είναι εδώ όπου βλέπουμε την προοπτική να επενδύσουμε περισσότερο”, είπε.

Πρόσθεσε ότι η Ιταλία αποτελεί προτεραιότητα στον τομέα των επενδύσεων για την εταιρεία και ότι επτά δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια, εκ των οποίων το ένα δισεκατομμύριο θα προορίζεται για την πράσινη ανάπτυξη.

Υπογράμμισε επίσης τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η έρευνα στην στρατηγική ανάπτυξης της ΕΝΙ.

“Χάρη στην εκτεταμένη έρευνα, κατορθώσαμε να ενισχύσουμε την τεχνογνωσία μας. Συνεργαζόμαστε με περισσότερα από 50 κορυφαία ιδρύματα, από πανεπιστήμια έως ερευνητικά κέντρα, πάνω από τα μισά από τα οποία είναι στην Ιταλία, με περισσότερα από 220 έργα, προωθώντας μια βαθιά ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ της ΕΝΙ και της υπόλοιπης χώρας”, είπε. 

Πρόσθεσε ότι από το 2009 έως το 2017, η εταιρεία δαπάνησε 1,7 δισ. ευρώ για την έρευνα και την ανάπτυξη, δημιουργώντας ένα χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια, με συνολικά πάνω από 6.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy