Ενημερωτικό Δελτίο του ΟΗΕ με άρθρο για την Κύπρο

Σύντομο άρθρο για την Κύπρο, με τίτλο “Geographical Names Supporting Sustainable Development in Cyprus”, περιλαμβάνει το νέο ενημερωτικό δελτίο με αριθμό 54, της ομάδας εμπειρογνωμόνων UNGEGN (United Nations Group of Experts in Geographical Names).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΤΠ, το δελτίο κυκλοφορεί κάθε έξι μήνες και έχει ήδη κυκλοφορήσει σε όλες τις χώρες μέλη του ΟΗΕ και είναι αναρτημένο στον ιστότοπο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην ακόλουθη διεύθυνση:https://unstats.un.org/unsd/geoinfo/UNGEGN/docs/Bulletin/UNGEGN_bulletin_54_finalver.pdf

 

 

Στις σελίδες 11-12 περιλαμβάνεται σύντομο άρθρο για την Κύπρο, ενώ στην ίδια διεύθυνση υπάρχουν προηγούμενα τεύχη του ενημερωτικού δελτίου (βλ. αρ. 49, 51, 52 και 53), με επιπρόσθετα ενδιαφέροντα άρθρα για την Κύπρο.

Για το εξώφυλλο του δελτίου 54, υποβλήθηκαν διάφορες προτάσεις από τις χώρες μέλη, σύμφωνα με το θέμα και τις οδηγίες που δόθηκαν. Τελικά επιλέχθηκε η πρόταση της Κύπρου ως η καλύτερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει ενεργά στις συνόδους και διασκέψεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιούνται στη Νέα Υόρκη, μέσω του Προέδρου της Μόνιμης Κυπριακής Επιτροπής Τυποποίησης Γεωγραφικών Ονομάτων Ανδρέα Χατζηράφτη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy