Εννέα συνταγματάρχες συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές στα κατεχόμενα

Για τη σύλληψη εννέα Τούρκων συνταγματαρχών στην κατεχόμενη Κύπρο, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων κατά του δικτύου του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται για την απόπειρα πραξικοπήματος το περασμένο καλοκαίρι, κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ελικόπτερα του τουρκικού στρατού μετέφεραν τους αξιωματικούς στην Αγκυρα από τα κατεχόμενα, και συγκεκριμένα από τις περιοχές της Κερύνειας και της Αμμοχώστου. Ταυτόχρονα, έγιναν έφοδοι στις στρατιωτικές μονάδες, τα σπίτια και τα γραφεία τους. Παράλληλα, οι ανακρίσεις στρέφονται σε ολόκληρη την κατεχόμενη Κύπρο, προκειμένου να εξασφαλιστούν περαιτέρω πληροφορίες για τη δράση του δικτύου του Γκιουλέν στη Μεγαλόνησο.

Μετά την πρώτη ανάκριση στην Άγκυρα, οι φάκελοι των συνταγματαρχών θα ενσωματωθούν στην κύρια υπόθεση του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Την ίδια ώρα στην Τουρκία συνελήφθησαν 17 πρώην στελέχη της τουρκικής αστυνομίας στις πόλεις Ντενίζλι, Μπούρντουρ, Ικόνιο, Αττάλεια και Σπάρτη και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του εκδότη της εφημερίδας Taraf, Μπασάρ Αρσλάν. Η Taraf διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη των παρακρατικών δικτύων Εργεκενεκόν και Βαριοπούλα και στον περιορισμό του ρόλου του στρατού στο τουρκικό πολιτικό σύστημα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy