Ενοχλημένο παραμένει το Λονδίνο από τις σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας

Ερώτηση για τις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας δέχθηκε σε μία ακόμα συνεδρίαση η εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις στη Βουλή των Λόρδων, βαρόνη Άνελεϊ.

Σε συζήτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία, η βαρόνη Λάντφορντ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών δήλωσε «εξαιρετικά σοκαρισμένη» από τη συμφωνία που υπέγραψε στη Μόσχα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σχετικά με τη χρήση κυπριακών λιμανιών από ρωσικά πλοία. «Προσωπικά θεωρώ αυτήν, την πιο εντυπωσιακή πράξη απιστίας από κράτος μέλος της ΕΕ έναντι μίας κοινής πολιτικής απέναντι στη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.

Η Υφυπουργός Εξωτερικών σχολίασε αρχικά στην απάντησή της ότι κάθε χώρα μέλος της ΕΕ έχει διαφορετικό βαθμό οικονομικών και πολιτικών δεσμών με τη Ρωσία, μεταξύ άλλων και λόγω της ενέργειας. «Παρόλα αυτά», συνέχισε η βαρόνη Άνελεϊ, «η ΕΕ έχει αναπτύξει ένα πακέτο σθεναρών κυρώσεων. Στο βαθμό που γνωρίζω από τις συζητήσεις που διεξάγονται, η ομοφωνία επ’ αυτού ισχύει ακόμα και υπάρχει μια αποφασιστικότητα περί αυτού».

Αναφερόμενη ειδικότερα στο θέμα της Κύπρου, η κυβερνητική αξιωματούχος παρέπεμψε στη συζήτηση που έχει προγραμματιστεί στη Βουλή των Λόρδων για τη σχέση Λευκωσίας-Μόσχας για τις 10 Μαρτίου, κατόπιν ερώτηση του λόρδου Σάρκι. «Θα εξετάσουμε τις επιπλοκές αυτού που έχει αποφασίσει να κάνει η Κύπρος», είπε η βαρόνη Άνελεϊ, η οποία συμπλήρωσε πως ο αντίκτυπος των κυρώσεων επί της Ρωσίας πρέπει να είναι ξεκάθαρος.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy