Ενοχλημένος από τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από Άγκυρα & Τ/κ ηγέτη o ΠτΔ

Έντονα ενοχλημένος από τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από την Άγκυρα και τον Τ/κ ηγέτη, παρουσιάζεται ο πρόεδρος της δημοκρατίας υποδεικνύοντας ότι η τουρκική πλευρά σκόπιμα διέκοψε τις συνομιλίες ώστε να μην είναι εκτεθειμένη στην αδιάλλακτη θέση της να διατηρήσει επεμβατικά δικαιώματα και στρατεύματα.

Σε συνέντευξη του στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ διαμηνύει προς την Άγκυρα και τον κύριο Ακιντζί  ότι δεν μπορεί να αξιώνουν την εξίσωση της πλειοψηφούσας κοινότητας με την μειοψηφούσα κοινότητα. «Δεν δικαιολογούνται να εμμένουν ότι ουσιαστικά να έχει τον κύριο λόγο η μειοψηφία και η πλειοψηφία απλώς να υπακούει», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο και πρέπει να το κατανοήσουν».

Όσον αφορά το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας ο πρόεδρος τονίζει πως είναι εκτός συζήτησης αυτή τη στιγμή».

Εξηγεί ότι «για να μπορείς να δεχθείς συζήτηση θα πρέπει να γνωρίζεις τι είναι οι παραχωρήσεις που η άλλη πλευρά θα κάνει έτσι ώστε η εκ περιτροπής να μην θεωρείται ποτέ ότι θα δημιουργήσει καταστάσεις που αυξάνουν τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων ιδιαίτερα σ’ ότι αφορά τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα».

Σημειώνει ότι αν κλείσουν όλα τα θέματα που αφορούν την εσωτερική διακυβέρνηση τότε ποιο θα είναι το οποιοδήποτε όπλο που θα μπορεί να αποτελέσει το οποιοδήποτε κίνητρο για να ανταποκριθούν σε θέματα της ασφάλειας.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy