Ένοχος ο Ρίκος Ερωτοκρίτου, στις 17/2 αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής

Ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση όπου κατηγορούμενος ο τέως Βοηθός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου και οι Ανδρέας Κυπρίζογλου, στενός συνεργάτης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου πριν από τον διορισμό του στο δημόσιο αξίωμα και ο Παναγιώτης Νεοκλέους. Κατηγορούμενο ήταν επίσης και το δικηγορικό γραφείο «Andreas Neocleous & Co LLC», ως νομικό πρόσωπου.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά στις 17 του μήνα στις 9 το πρωί για να ακούσει τις αγορεύσεις των ενόχων για μετριασμό της ποινής τους.

Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Στην απόφαση, το δικαστήριο ανέφερε ότι από τη δίκη στοιχειοθετείται πλήρως η κατηγορία της συνωμοσίας για εκτροπή ή ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης.

Θεωρεί επίσης ότι όλες οι ενέργειες των τεσσάρων κατηγορουμένων ήταν συμφωνημένες, ενώ ο Ρίκκος ενήργησε κρυφά από τον πρωήν Γενικό Εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη για εξέταση και χειρισμούς στην υπόθεση Providencia. Ενήργησε ακόμη, με ζήλο, σπουδή και ταχύτητα στην υπόθεση Providencia.

Ένοχους βρήκε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, τους δικηγόρους Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».

Όλες οι κατηγορίες έχουν αποδειχθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Στις 17 Φεβρουαρίου οι αγορεύσεις για μετριασμό ποινής. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Η διαδικασία άρχισε σήμερα στις 11 το πρωί και διήρκησε για περισσότερες από οκτώ ώρες.

Την απόφασή τους στην πολύκροτη υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενος ο παυθείς Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ανακοίνωσαν οι τρεις δικαστές του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους κατηγορούμενους και κατατέθηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας είναι:

  • Δεκασμός δημοσίου λειτουργού
  • Δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό
  • Δωροδοκία οικείων αξιωματούχων
  • Συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά
  • Κατάχρηση εξουσίας
  • Συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης
  • Συνωμοσία προς καταδολίευση

Η ανάγνωση της απόφασης από το δικαστήριο διήρκησε πέραν των οκτώ ωρών, με τρία διαλείμματα στο ενδιάμεσο.

Δε σχολίασε ο ΠτΔ, λέγοντας ότι σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου 

Προσερχόμενος απόψε στην τελετή αποφοίτησης ομάδων του προγράμματος IDEA, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου και την επικείμενη απόφαση του Δικαστηρίου, είπε ότι δεν είναι ο ρόλος του Προέδρου να σχολιάσει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι σέβεται απόλυτα τη δικαιοσύνη της πατρίδας του.

Δεν θα προβεί σε σχόλιο, δηλώνει ο Γενικός Εισαγγελέας

Δεν θα προβεί σε κανένα σχόλιο, ιδιαίτερα καθ` όσον η δικαστική διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την απόφαση (έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους) του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy