Ενωμένοι με τον Μαλά για το αύριο

Με εργαλείο την επιστημοσύνη θα πολιτευτεί ο Στ. Μαλάς

 

Με έντονο το στοιχείο του κόσμου της επιστήμης προχωρεί στην προεκλογική εκστρατεία ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα εγκαίνια του επιτελείου στη Λευκωσία πρώτος έλαβε το λόγο ο Νίκος Κωνσταντίνου, νευροεπιστήμονας στο ΤΕΠΑΚ. Ο υποψήφιος Πρόεδρος θέλησε να στείλει το μήνυμα της αλλαγής της ακολουθούμενης πολιτικής τόσο στο Κυπριακό όσο και στην οικονομία. Στόχος της υποψηφιότητας Μαλά, όπως φαίνεται, από τις δημόσιες παρεμβάσεις του υποψηφίου Προέδρου, είναι να τονιστεί η διαφορετική του προσέγγιση σε μια σειρά από ζητήματα τόσο από τον Νίκο Αναστασιάδη όσο και από τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Άλλωστε, κατά την ομιλία του ο Σταύρος Μαλάς κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «απέτυχε να αξιοποιήσει το πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ» και έμμεσα τον Νικόλα Παπαδόπουλο, σημειώνοντας ότι εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, το Κυπριακό θα σταλεί στις ελληνικές καλένδες. Το μεγάλο διακύβευμα για τον Σταύρο Μαλά, τουλάχιστον για τον πρώτο γύρο των εκλογών, είναι το «ξύπνημα» των αριστερών συνειδήσεων και της κινητοποίησης των στελεχών του ΑΚΕΛ.

Άλλωστε, και στο ίδιο το κόμμα της Αριστεράς γνωρίζουν ότι εάν ανεβάσουν ρυθμούς, ο υποψήφιος που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, θα εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τον Β’ γύρο. Για το επιτελείο Σταύρου Μαλά στόχος είναι να απευθυνθούν και σε κόσμο που δεν εντάσσεται σε κάποιο χώρο ή που είναι απογοητευμένος από τις εκλογές, και ιδιαίτερα στους νέους. Άλλωστε, στα εγκαίνια του επιτελείου έδωσαν το «παρών» τους διάφορες προσωπικότητες, όπως ο διευθυντής του Κέντρου Βιώσιμης Ειρήνης και Δημοκρατικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Λόρδος, ο γραμματέας του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών, Πέτρος Ζαρούνας.

Παρών ήταν και ο Μάικ Σπανός, καθώς και ο επιχειρηματίας Βασίλης Πετρίδης. Μετά τα εγκαίνια στη Λευκωσία, θα ακολουθήσουν και σε άλλες πόλεις τα εγκαίνια των επαρχιακών επιτελείων, καθώς και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy