Ενώνοντας τη Μεσόγειο Θάλασσα, φωτίζοντας τη Μεσόγειο Θάλασσα

Στις θαλασσινές σπηλιές μπροστά από το ναυάγιο του EDRO III, ο Μάριος Ιωάννου δημιουργεί μαζί με μια μεγάλη δημιουργική ομάδα από την Κύπρο και το εξωτερικό, ένα συγκλονιστικό θεατρικό κόσμο που συνδέει τη Μεσόγειο και τους ανθρώπους της. Ηθοποιοί από την Αλεξάνδρεια, τη Βαρκελώνη, τη Μασσαλία, την Πάφο, τη Σμύρνη και την Ταγγέρη, θα βρεθούν αντιμέτωποι, ο ένας με τον άλλο σε μια σκηνή στον κόλπο της Πέγειας και μαζί θα εξερευνήσουν τις έννοιες της κοινής θάλασσας και της κοινής πατρίδας. Το κείμενο έγραψε o Μάριος Ιωάννου σε συνεργασία με τους ηθοποιούς της παράστασης.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Eslam Essa (Αλεξάνδρεια/Αίγυπτος), Reda Amrani (Ταγγέρη/Μαρόκο), Raül Moreno Supervia (Βαρκελώνη/Ισπανία), Nicolas Rochette (Μασσαλία/Γαλλία), Şafak Ersözlü (Σμύρνη/Τουρκία), Μάριος Ιωάννου (Πάφος/ Κύπρος).

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Achim Wieland, Σκηνογραφία και Ενδυματολογία: Έλενα Κοτασβίλη/Αλέξης Βαγιάνος, Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης, Σχεδιασμός ήχου: Χρίστος Κυριακούλης

Τρίτη 15, Τετάρτη 16, Πέμπτη 17, Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, 20:00, Θαλασσινές Σπηλιές, Πέγεια

Η παράσταση θα δοθεί στα Αγγλικά αλλά θα ακουστούν οι γλώσσες και των άλλων πατρίδων. Είσοδος: €10

Ζητήσαμε από τους ηθοποιούς της παράστασης να μοιραστούν μαζί μας στιγμές από τη δική τους Μεσόγειο, αλλά και τη γνώμη τους για τη σημερινή Μεσόγειο και το ρόλο της Τέχνης σε αυτή την ταραγμένη εποχή και περιοχή.

Συνεντέυξεις στον Αντώνη Γεωργίου

Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στον Ορίζοντα της Κυριακάτικης Χαραυγής

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy