Ενώπιον Δικαστηρίου ο Ινδός που φέρεται να ενέχεται στην υπόθεση φόνου στη Δερύνεια

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του θα παρουσιαστεί σήμερα ο Ινδός ηλικίας 22 χρόνων, που φέρεται να ενέχεται στην υπόθεση φόνου ομοεθνή του στη Δερύνεια και συνελήφθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας ενώ προσπαθούσε να περάσει στα κατεχόμενα από το οδόφραγμα Περγάμους.
 
Ενώπιον του Δικαστηρίου θα παρουσιαστούν και δύο υπήκοοι του Πακιστάν ηλικίας 23 και 24 χρόνων οι οποίοι μετέφεραν τον Ινδό στο οδόφραγμα με το αυτοκίνητο τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Ινδός και οι δύο Πακιστανοί παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας το οποίο αποφάσισε όπως οι τρεις αλλοδαποί παραδοθούν στην Κυπριακή Αστυνομία. Γύρω στις 12.30 χθες το μεσημέρι τα τρία άτομα παραδόθηκαν στις κυπριακές αρχές και συνελήφθηκαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης τους.
 
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, προς εντοπισμό των υπόλοιπων τεσσάρων Ινδών οι οποίοι φέρονται να επιτέθηκαν εναντίον έξι ομοεθνών τους σε διαμέρισμα στη Δερύνεια, με μαχαίρια, σιδηρολοστούς, τσεκούρια και ξύλινα ρόπαλα.
 
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο θάνατος ενός 23χρονου, ο σοβαρός τραυματισμός δεύτερου, ενώ δύο άλλοι Ινδοί τραυματίστηκαν ελαφρά.
 
Εναντίον δύο Ινδών ηλικίας 21 και 24 ετών είχαν εκδοθεί την Τετάρτη εντάλματα σύλληψης, ενώ χθες ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των άλλων δύο, ηλικίας 21 και 23 ετών και η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τους.
 
Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των τεσσάρων καταζητούμενων τοποθετήθηκαν στον κατάλογο alert, ενώ ο συλληφθείς 21χρονος είναι ο πέμπτος Ινδός που ενεχόταν στην επίθεση, του οποίου τα στοιχεία δεν είχαν μέχρι χθες ταυτοποιηθεί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy