Ενώπιον της νέας Βουλής τα αιτήματα των κατ. αξιογράφων

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και προς τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών, Ελέγχου, Θεσμών, Υγείας, Νομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων, απέστειλε ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

Στην επιστολή του ο Σύνδεσμος συγχαίρει τους Προέδρους και τα μέλη των επιτροπών για το διορισμό τους.

Εκφράζεται επίσης η ελπίδα, η νέα πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για συγκερασμό των απόψεων όλων των κομμάτων να ευοδωθεί και να επιτευχθεί επιτέλους ο στόχος για εξωδικαστική διευθέτηση του προβλήματός των αξιογράφων.

Ειδικότερα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρία Ζαχαρίου ζητείται όπως η Επιτροπή του, που έχει ασχοληθεί πολλές φορές στο παρελθόν με το θέμα των αξιογράφων, να εξακολουθεί να διερευνά το θέμα, μέχρις ότου καταδικαστούν οι ένοχοι και επιστραφούν τα χρήματα.

Στον Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας Κώστα Κωνσταντίνου μεταφέρεται αίτημα του Συνδέσμου προς τον Υπουργό Υγείας για δωρεάν ψυχολογική και ψυχιατρική ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των μελών του που υποφέρουν «λόγω του εγκλήματος των αξιογράφων».

Στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιώργο Λιλλήκα, υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί αίτημα του Συνδέσμου για υιοθέτηση από την Κύπρο της σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για ομαδικές αγωγές (class actions). Το θέμα, αναφέρεται, βρίσκεται στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εμπορίου και «παρακαλούμε να ασκήσετε την επιρροή σας – εφόσον πρόκειται για ευρωπαϊκή υπόθεση – ώστε η εν λόγω σύσταση να υιοθετηθεί το ταχύτερο από την Κύπρο».

«Διευκρινίζουμε ότι αν υιοθετηθεί η ευρωπαϊκή αυτή σύσταση, ο Σύνδεσμός μας θα κινήσει μια μόνο αγωγή, εκπροσωπώντας όλα τα μέλη του, αντί των χιλιάδων αγωγών που καταχώρησαν/θα καταχωρήσουν μεμονωμένα τα μέλη μας», αναφέρεται.

Προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών Γιώργο Γεωργίου επισημαίνονται οι νομικές πτυχές του θέματος.

Οι επιστολές συνοδεύονται από συνημμένο έγγραφο στο οποίο επεξηγείται το πρόβλημα των αξιογράφων και παρατίθεται το σχετικό ιστορικό.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy