Τριήμερη κράτηση στους τέσσερις που συνελήφθησαν για την απαγωγή

Τριήμερη κράτηση διέταξε το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας στους τέσσερις που συνελήφθησαν για εμπλοκή τους στην απαγωγή κοριτσιού που έγινε χθες στη Λευκωσία.

Πληροφορίες της Αστυνομίας θέλουν τον ένα ύποπτο να οργάνωσε την απαγωγή μετά από συνεννόηση με τον πατέρα, ο οποίος φαίνεται να ανέθεσε σε φιλικό του πρόσωπο να βρει τους ανθρώπους που θα έκαναν την απαγωγή.

Ακολούθως ο δεύτερος ύποπτος εντόπισε τους άλλους δύο οι οποίοι σύμφωνα με την Αστυνομία άρπαξαν το κοριτσάκι μπροστά στα μάτια της μητέρας του.

Μετά την απαγωγή οι ύποπτοι μετέφεραν την ανήλικη από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές από μη ελεγχόμενο σημείο της Δημοκρατίας στο χωριό Περιστερώνα.

Στην οικία του Σύριου εντοπίστηκε το Range Rover το οποίο φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή.

Από τις οικίες των υπόπτων παρελήφθησαν διάφορα τεκμήρια για εξετάσεις ενώ στην οικία του ενός εξ αυτών εντοπίστηκε και το Range Rover μαύρου χρώματος.

Οι δύο από τους ύποπτους φαίνεται να πέρασαν στις κατεχόμενες περιοχές στις 19 Απριλίου, ενώ στις 20 έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο των κατεχομένων και ο 49χρονος πατέρας.

Ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες.

Ο ύποπτος εξέτιε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στις Κεντρικές Φυλακές για εμπλοκή του σε επεισόδιο ανταλλαγής πυροβολισμών, και αφέθηκε ελεύθερος μετά από προεδρική χάρη το Πάσχα.

Στο μεταξύ, σε επικοινωνία με το νορβηγικό Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου για την υπόθεση απαγωγής της μικρής Marie.

Ήδη ο διευθυντής Σένγκεν και προξενικών υποθέσεων έχει επικοινωνήσει με το Υπουργείο, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να έρθει σε επαφή και με το Νορβηγό πρέσβη στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το αν το παιδί είναι καλά στην υγεία του αν ξέρουν που είναι ο πατέρας και το παιδί, αν είναι στα κατεχόμενα ή στη Νορβηγία.

Το ζητούμενο της επικοινωνίας είναι να επιβεβαιωθεί το κατά πόσο ο συγκεκριμένος δικηγόρος ο οποίος κάνει δηλώσεις εκ μέρους του πατέρα είναι όντως ο δικηγόρος του πατέρα, εάν έχουν πληροφόρηση που είναι το παιδί και ο πατέρας, καθώς και αν μπορούν να πιέσουν τον δικηγόρο να αναφέρει πληροφορίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά την επικοινωνία με τον Νορβηγό πρέσβη στην Αθήνα ακολούθως θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, ανέφερεται.

Επικοινωνία είχε το Υπουργείο Εξωτερικών και με τον πρέσβη της Κύπρου στην Στοκχόλμη, υπεύθυνο και για την Νορβηγία, ο οποίος παρακολουθά τον νορβηγικό Τύπο και έστειλε αποκόμματα τα οποία έχουν διαβιβαστεί στην Αστυνομία για να εξακριβωθεί ουσιαστικά αν ο Νορβηγός δικηγόρος όντως μιλά εκ μέρους του πατέρα και κατά πόσο ευσταθούν αυτά που μεταδίδονται από τα νορβηγικά ΜΜΕ.

Επίσημο αίτημα σε επίπεδο Κυπριακής Δημοκρατίας σε υποθέσεις απαγωγών ανηλίκων υποβάλλεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης με βάση της σύμβαση της Χάγης από την οποία απορρέει η υποχρέωση των συμβαλλομένων κρατών να επιστρέψουν το παιδί. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, όπως σημειώνεται.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy