Ενώπιον του Κακουργιοδικείου 6 για ΣΠΕ Αγ. Φύλας

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα οι έξι κατηγορούμενοι για την πρώτη υπόθεση σύναψης  δανείων χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, πέντε εκ των οποίων κατηγορούνται και στη δεύτερη υπόθεση όπου εμπλέκονται 11 άτομα.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία ανάπτυξης γης, τον διευθυντή της εταιρείας του, έναν πρώην μέλος της Επιτροπείας της ΣΠΕ, τον γραμματέας της Συνεργατικής, τον τμηματάρχη χορήγησης δανείων και τον βοηθό του.

Στο μεταξύ σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, στις 17 Μαρτίου, παραπέμφθηκαν χθες οι 11 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο σύναψης δανείων στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Μέχρι τότε οι 11 κατηγορούμενοι – που αντιμετωπίζουν συνολικά 212 κατηγορίες για 11 δάνεια που εξασφαλίστηκαν μεταξύ 2007 – 2009,  για το ποσό των περίπου 12 εκ. ευρώ,  αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στο μεταξύ χθες, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε στην επιτροπή ελέγχου της Βουλής ότι άλλες οκτώ υποθέσεις παίρνουν το δρόμο προς τις διωκτικές Αρχές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy