Ενωτικό και αντιομοσπονδιακό παραλήρημα σε σχολείο της Λάρνακας

Χρησιμοποιήθηκε από καθηγητή η επέτειος για… αντιομοσπονδιακό μάθημα!

Τους καρπούς που φύτεψε το φασιστικό ΕΛΑΜ και πότισε η κυβέρνηση ΔΗΣΥ Αναστασιάδη και η πλειοψηφία της Βουλής… δρέπουν σήμερα οι μαθητές μας.

Με την αποστολή της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας για το ενωτικό δημοψήφισμα στα σχολεία με αφορμή την επέτειο της 15ης Ιανουαρίου, τουλάχιστον σε ένα σχολείο της Λάρνακας, η εγκύκλιος χρησιμοποιήθηκε και προσαρμόστηκε σε ένα παραλήρημα υπέρ της Ένωσης αλλά και εναντίον της επιδιωκόμενης λύσης ομοσπονδίας. Στο συγκεκριμένο σχολείο, το Λύκειο Αγίου Γεωργίου, καθηγητής φιλολογίας ανέλαβε τη σύνταξη φυλλαδίου, το οποίο διαβάστηκε στους μαθητές στις 15 Ιανουαρίου 2018. Στο φυλλάδιο, όμως, ο καθηγητής δεν περιορίστηκε σε ιστορική αναδρομή για το ενωτικό δημοψήφισμα αλλά «ενημέρωσε» τους μαθητές ότι ο αγώνας για την Ένωση με την Ελλάδα συνεχίζεται σήμερα, 68 χρόνια μετά, προσαρμοσμένος, όπως σημείωσε, στα σύγχρονα ιστορικά δεδομένα!

Ο φιλόλογος όμως, το όνομα του οποίου φιγουράρει στο ντοκουμέντο που κατέχει η εφημερίδα μας, δεν περιορίστηκε στον εντελώς ανιστόρητο ευσεβοποθισμό της Ένωσης με την Ελλάδα εν έτει 2018, αλλά επιδόθηκε και σε ένα αντιομοσπονδιακό παραλήρημα. «Σήμερα, 68 χρόνια μετά, ο αγώνας συνεχίζεται με προσαρμοσμένο στα σύγχρονα ιστορικά δεδομένα το εθνικό μας αίτημα. Μόνο που πλέον, δυστυχώς, πρέπει να περάσει μέσα από τους καλοστημένους λαβύρινθους των Συμφωνιών της Ζυρίχης και μέσα από τα καρκινώματα των επεμβατικών δικαιωμάτων των προστατριών δυνάμεων και των ομοσπονδιακών (παρά-σπονδων) λύσεων» είναι η ακριβής φράση του καθηγητή…

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy