Εντάλματα σύλληψης από τις ΗΠΑ για τους φρουρούς του Ερντογάν

Εντάλματα σύλληψης για ακόμη 8 φρουρούς του Ερντογάν για την επίθεση τους σε Κούρδους διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον εξέδωσε η δικαιοσύνη των ΗΠΑ, προκαλώντας τη δυσφορία της Άγκυρας.

 

Μάλιστα, οι αρχές της Ουάσιγκτον έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες των μελών της φρουράς του Τούρκου Πρωθυπουργού την ώρα που χτυπάνε διαδηλωτές, καλώντας τον κόσμο να δώσει πληροφορίες στην αστυνομία για τα άτομα αυτά.

 

Το κατηγορητήριο για τους 12 φρουρούς ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη, προκαλώντας την αντίδραση της Τουρκίας που χαρακτήρισε αυτή την κίνηση «πρόκληση».

 

 

 

Ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι αν αυτοί οι 12 εισέλθουν στις ΗΠΑ θα συλληφθούν ενώ οι αμερικανικές αρχές δεν φαίνονται πρόθυμες να τους δώσουν βίζα για να ταξιδέψουν για τη Σύνοδο του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο μαζί με τον Ερντογάν, καθώς με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν διπλωματική ασυλία.

 

Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν 12 Τούρκους αστυνομικούς και δυο τουρκικής καταγωγής πολίτες από τον Καναδά.

 

Ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ούτε η τουρκική πρεσβεία έχουν σχολιάσει κάτι σχετικά με το νέο κύμα ενταλμάτων συλλήψεων. Η Τουρκία δεν έχει ακόμη ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό, αντιθέτως έχει κατηγορήσει τις αμερικανικές αρχές για «επιθετικές και αντιεπαγγελματικές ενέργειες» του προσωπικού ασφαλείας των ΗΠΑ κατά των Τούρκων σωματοφυλάκων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy