Έντεκα Τούρκοι χορευτές ζήτησαν πολιτικό άσυλο μετά από φεστιβάλ στη Βουδαπέστη

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας έχουν ξεκινήσει έρευνα για τους χορευτές οι οποίοι είχαν λάβει ειδικά διαβατήρια για να μετάσχουν στο φεστιβάλ

Οι τουρκικές αρχές ερευνούν τις πληροφορίες ότι 11 Τούρκοι χορευτές ζήτησαν άσυλο αφού προηγουμένως συμμετείχαν σε ένα φεστιβάλ λαϊκών χορών στη Βουδαπέστη, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας έχουν ξεκινήσει έρευνα για τους χορευτές οι οποίοι είχαν λάβει ειδικά διαβατήρια για να μετάσχουν στο φεστιβάλ. Από τους 16 που πήγαν στην Ουγγαρία, επέστρεψαν στην Τουρκία μόνο οι πέντε. Δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής σε ποια χώρα ζήτησαν άσυλο οι υπόλοιποι. Η Υπηρεσία Μετανάστευσης της Ουγγαρίας διευκρίνισε ότι δεν υπέβαλαν κάποιο αίτημα στη χώρα αυτή.

Το συγκρότημα λαϊκών χορών από την Άγκυρα έφτασε στην Ουγγαρία την 1η Νοεμβρίου, τέσσερις ημέρες πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο Dogan. Η ίδια ομάδα είχε συμμετάσχει σε μια παρόμοια εκδήλωση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη τον Ιούλιο και όλοι οι χορευτές είχαν επιστρέψει τότε στην Τουρκία.

Προς το παρόν παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι για τους οποίους οι χορευτές αποφάσισαν να μην γυρίσουν πίσω και να ζητήσουν άσυλο. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, τον Ιούλιο του 2016, οι τουρκικές αρχές έχουν φυλακίσει περισσότερους από 50.000 ανθρώπους ως υπόπτους για διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy