Έντονη ανησυχία ΑΚΕΛ για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Ψήφισμα με μέτρα και ενέργειες ενώπιον της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή.

Έντονη ανησυχία εκφράζει το ΑΚΕΛ για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, μετά και το προχθεσινό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία. Όπως είναι γνωστό το ακροδεξιό και λαϊκιστικό Κόμμα της Ελευθερίας FPÖ κατάφερε να αποσπάσει το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα των τελευταίων 20 χρόνων και διεκδικεί με αξιώσεις συμμετοχή στην κυβέρνηση Κουρτς. Το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων εξασφάλισε αύξηση των ποσοστών του και πολύ πιθανό να αποτελέσει εκ νέου κυβερνητικό σύμμαχο του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, όπως επισημαίνει το ΑΚΕΛ.

Πρόκειται για ακόμα ένα κόμμα που χρησιμοποιεί ρητορική μίσους, ρατσιστικό και ξενοφοβικό λόγο, με κύριο στόχο ομάδες μειονοτήτων και μετανάστες αλλά και όσους εκφράζουν αντίθετο με αυτούς πολιτικό λόγο.

Το ΑΚΕΛ, με χθεσινή του ανακοίνωση, επιμένει σε άλλη πορεία στην Ευρώπη γενικά αλλά και στην Κύπρο ειδικά, που να εκφράζει τις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων, που να απαντά στις προκλήσεις της εποχής μας στοχεύοντας στην οικοδόμηση σχέσεων ειρήνης και συνεργασίας, με σεβασμό σε όλους τους λαούς ανεξαρτήτως μεγέθους και επιλογών. Σε αυτά τα πλαίσια, το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις υπενθυμίζει ότι έχει καταθέσει σχετικό ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εκφράζει την ευχή και ελπίδα όπως υπερψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή στην Ολομέλεια.

Κυρίως, όμως, ευελπιστεί στην υλοποίηση των μέτρων και ενεργειών που συμπεριλαμβάνονται στο ψήφισμα, τα οποία συνιστούν διεθνείς υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να εμποδιστεί η ανάπτυξη και ενίσχυση αυτών των φαινομένων και στην Κύπρο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy