Ακιντζί: Η /κ κοινότητα μέρος της ΕΕ μέσω της λύσης

Η τ/κ κοινότητα θα αποτελέσει μέρος της ΕΕ στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, δήλωσε χθες ο τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κ. Ακιντζί αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και θα έχει σειρά επαφών με κοινοτικούς αξιωματούχους. Τον κ. Ακιντζί συνοδεύουν ο λεγόμενος υφυπουργός εξωτερικών και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Ερχάν Ερτσίν, ο ειδικός «προεδρικός γραμματέας» Τζενκ Γκουρτσάγκ και η συντονιστής για εξωτερικές υποθέσεις Ντενίζ Μπιριντζί.

Σε δηλώσεις κατά την αναχώρησή του, ο κ. Ακιντζί είπε πως στόχος είναι οι καλές σχέσεις με τους θεσμούς της ΕΕ, προσθέτοντας ότι θα έχει εντατικές επαφές.

Όπως είπε, ο στόχος είναι η τ/κ κοινότητα είναι να πάρει τη θέση της αξίζει στους θεσμούς της ΕΕ κάτι που δεν μπορούσε να γίνει εδώ και 11 χρόνια παρά το ναι στο δημοψήφισμα και αυτό θα γίνει εφικτό μετά τη λύση.

Σύμφωνα τον κ. Ακιντζί, επιθυμία της τ/κ κοινότητας είναι η σύνδεση με την ΕΕ ως μια από τις «ίσες πτέρυγες του μελλοντικού ομόσπονδου κράτους, όχι η μειοψηφία κάποιας άλλης οντότητας».

«Ξέρουμε τι θέλουμε. Επιθυμούμε μια διζωνική δικοινοτική ομόσπονδη λύση. Θα είμαστε πολιτικά ίσος εταίρος της λύσης και θα σε αυτό το πλαίσιο θα είμαστε μέρος της ΕΕ», πρόσθεσε.

Ο κ. Ακιντζί επιστρέφει την Παρασκευή.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy