Επαφές στην Ουάσινγκτον θα έχει ο Κυβ. Εκπρόσωπος

Επαφές με στελέχη της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ θα έχει στην Ουάσινγκτον ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναχωρεί σήμερα 23 Μαρτίου από τη Νέα Υόρκη, όπου συνόδευε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος θα έχει στις 23 Μαρτίου συνάντηση με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της δεξαμενής σκέψης Atlantic Council κ. Damon Wilson και με τον εμπειρογνώμονα για θέματα Ενέργειας του Council κ. David Koranyi.

Το βράδυ θα παραστεί σε δείπνο που θα παραθέσει ο Προσωπάρχης του Αμερικανού Προέδρου κ. Reince Priebus με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Στις 24 Μαρτίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, περιλαμβανομένων του Αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρω-ασιατικές Υποθέσεις κ. John Heffern και του Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη κ. Jonathan Cohen, ενώ θα έχει συνάντηση και με τη Σύμβουλο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ για θέματα εξωτερικής πολιτικής κα Molly Montgomery, καθώς επίσης και συνάντηση με τη Δευθύντρια αρμόδια για Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου κα Shannon Culbertson.

To απόγευμα θα παραστεί στη καθιερωμένη δεξίωση με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, στην παρουσία του Αμερικανού Προέδρου.

Αργότερα, στις 25 Μαρτίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί και θα μιλήσει εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης στο ετήσιο Συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Στις 26 Μαρτίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα μεταβεί εκ νέου στην Ουάσινγκτον, προσκεκλημένος της Αμερικανοεβραϊκής Οργάνωσης AIPAC για να παρευρεθεί στο ετήσιο Συνέδριο Πολιτικής της Οργάνωσης και να συμμετάσχει, στις 27 Μαρτίου, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, με Υπουργούς κρατών μελών της ΕΕ, με θέματα που αφορούν τις σημερινες προκλήσεις για την Ευρώπη, το Ισραήλ και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στις 28 Μαρτίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με Αμερικανούς δημοσιογράφους και στελέχη αμερικανικών δεξαμενών σκέψης κατά τη διάρκεια του οποίου θα προβεί σε ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό.
Την ιδια μερα θα έχει επίσης συνάντηση με στελέχη της εταιρείας ExxonMobil.
Ο κ. Χριστοδουλίδης αναχωρεί για την Κύπρο στις 28 Μαρτίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy