Επαναφέρουν στο τραπέζι το αίτημα για απαγόρευση των απεργιών OEB – Αβέρωφ

Στήριξη Αβέρωφ και ΟΕΒ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Πλήρη στήριξη από το κυβερνών ΔΗΣΥ και από την Ομοσπονδία Εργοδοτών Βιομηχάνων βρήκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τις αντισυνδικαλιστικές του τοποθετήσεις. Δεν μπορούν οι συνδικαλιστές να υποκαταστήσουν την Πολιτεία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τους ιατρούς της ΠΑΣΥΚΙ μετά το θάνατο του 10χρονου αγοριού από το Αλεθρικό.

Να προωθηθεί η πρόταση για νομοθετική ρύθμιση και απαγόρευση των απεργιών εισηγείται με ανακοίνωσή της η ΟΕΒ, προτρέποντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στις «μεταρρυθμίσεις» στη δημόσια υπηρεσία.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβ. Νεοφύτου, ανέφερε πως δεν τιμά την κοινωνία το γεγονός ότι ο άδικος θάνατος ενός 10χρονου αντί να δημιουργήσει σε όλους την ευκαιρία της περισυλλογής, της αυτοκριτικής και της διόρθωσης του συστήματος, έχει μετατραπεί ως εφαλτήριο συνδικαλιστικών απαιτήσεων και αντιπαραθέσεων.

Εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δηλώνοντας πως θα είναι δίπλα του σε αυτή την αποφασιστικότητά του. «Σεβόμαστε το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι, σεβόμαστε το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν τα αιτήματά τους, δεν μπορούν όμως να υποκαταστήσουν την Πολιτεία και αυτό πρέπει να είναι σαφέστατο». Αναφερόμενος στην απόφαση συντεχνίας να άρει την εμπιστοσύνη στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, είπε πως αυτό ήταν κάτι πρωτάκουστο. Πρόσθεσε πως η κ. Γιαννάκη είναι χρόνια Γενική Διευθύντρια και διερωτήθηκε πότε αποφάσισε η ΠΑΣΥΚΙ να άρει την εμπιστοσύνη της.

«Είναι έγκλημα επειδή η κ. Γιαννάκη μέσα σε χρόνο ρεκόρ και εντός Σαββατοκύριακου συμπλήρωσε την έρευνα για τυχόν ευθύνες ιατρικών λειτουργών για τον άδικο θάνατο ενός 10χρονου αγοριού;» διερωτήθηκε.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy