Επανέλαβε εαυτόν ο ΠτΔ για εξαγγελίες έργων στη Λεμεσό

Μια από τα ίδια ήταν η χθεσινή παρουσία στη Λεμεσό του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού επανέλαβε εαυτόν σε ό,τι αφορά εξαγγελίες, δεσμεύσεις αλλά και ανασκόπηση έργων που έγιναν, βρίσκονται σε εξέλιξη ή δεν έχουν καθόλου ξεκινήσει να υλοποιούνται αλλά… θα πάρουν κάποια στιγμή το δρόμο τους.

Στη σύσκεψη που έγινε στον Δήμο Λεμεσού στην παρουσία βουλευτών και άλλων φορέων της πόλης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, πλαισιωμένος και από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, προέβη ουσιαστικά σε έναν απολογισμό των όσων έχει υποσχεθεί μέχρι σήμερα για την πόλη και την επαρχία Λεμεσού, μέσα από τον οποίο διαπιστώθηκε για μια ακόμα φορά η ανακολουθία και η ασυνέπεια, αλλά και η αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αναφερόμενος σε έργα που εξαγγέλθηκαν σε προηγούμενες επισκέψεις του στη Λεμεσό το 2015 και το 2017 και τα οποία ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει ή καθυστερούν στην ολοκλήρωσή τους, ο Πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη στους εργολάβους που, όπως είπε, δεν τιμούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται συμβόλαια και να προκηρύσσονται εκ νέου προσφορές, αλλά και σε αρμόδια κυβερνητικά τμήματα τα οποία έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες για αναβάθμιση του νοσοκομείου Κυπερούντας για το οποίο, όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, έγινε επαναπροκήρυξη προσφορών για την επέκταση των Πρώτων Βοηθειών και για τη δημιουργία Κλινικής Φυματίωσης. Έργα που, σύμφωνα με τη νέα δέσμευση, θα ξεκινήσουν του χρόνου.

Απέδωσε δε ο Πρόεδρος τη μη έναρξη των έργων μέχρι σήμερα, στις εσφαλμένες εκτιμήσεις του κόστους των εργασιών από το αρμόδιο Τμήμα. Σε ό,τι αφορά την, επίσης, προ καιρού υποσχόμενη επέκταση και αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ανακοινώθηκε χθες ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του Γενικού Σχεδίου και βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική εκτίμηση του κόστους. Μοναδικό θετικό που ακούστηκε χθες σε ό,τι αφορά, τουλάχιστον τον τομέα της υγείας, είναι ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου και εντός των ημερών θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία συνεργασίας.

Ανανέωση δεσμεύσεων έγινε και σε σχέση με τον πολυσυζητημένο δρόμο ΛεμεσούΣαϊττά που, σύμφωνα με προηγούμενες εξαγγελίες θα έπρεπε να είχε αρχίσει να κατασκευάζεται μέσα στο 2018. Με τη νέα προεδρική δέσμευση, αναμένεται η μελέτη κατασκευής της πρώτης Φάσης του δρόμου και τα έργα θα αρχίσουν το 2019.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή εμφάνιση του Προέδρου στη Λεμεσό, ο βουλευτής Άντρος Καυκαλιάς που μετείχε στη σύσκεψη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», κάνοντας λόγο για επανάληψη της σύσκεψης που έγινε πριν από ένα χρόνο με κύρια χαρακτηριστικά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις.

Χρήστος Χαραλάμπους

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy