Επανέρχεται για την ηγεσία του ΡΤΚ ο Ταλάτ;

Ανοικτό το ενδεχόμενο επανάκαμψης στην προεδρία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος, άφησε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ μιλώντας στην εφημερίδα Χαβαντίς.

Στην συνέντευξή του και ερωτηθείς εάν θα είναι υποψήφιος σε ενδεχόμενο εκλογικό συνέδριο του ΡΤΚ ο κ. Ταλάτ απάντησε ότι θα έχει ενεργό ρόλο, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου του προέδρου, παραπέμποντας ωστόσο για ανακοινώσεις όσον αφορά το εκλογικό συνέδριο στο ΡΤΚ. Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, το κόμμα τρέχει για τις “προεδρικές”. “Μετά την Κυριακή θα φανεί κατά πόσο θα γίνει έκτακτο εκλογικό συνέδριο. Εάν γίνει τότε εγώ είμαι έτοιμος να αναλάβω κάθε ενεργό καθήκον, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου”.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει τις δηλώσεις του γγ του ΡΤΚ, Κουτλάι Ερκ ότι το εκλογικό συνέδριο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2015 αλλά μπορεί να γίνει και πιο σύντομα. Τα μάτια όλων στρέφονται στην συνεδρία του πολιτικού γραφείου του ΡΤΚ το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας και την εντολή που ενδέχεται να δώσει στην κεντρική επιτροπή για έκτακτο εκλογικό συνέδριο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy